Τιραμισού της Ρούλας
Έυκολη, οικονομίκη και κυρίως πεντανόστιμη τυραμισού με απλά υλικά και χωρίς κόπο!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες κρέμες ( σοκολάτα, φράουλα κτλ.). Αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει!!!
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
4 αυγά
-
0.5 φακελάκι μπέϊκιν
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 & 1/4 κούπα αλεύρι
-
1 βανίλια
-
3 κουταλάκια σούπας κακάο
-
Για την κρέμα
-
1 πακέτο τυρί Philadelphia (300 gr)
-
1 κουτί σαντιγύ Garni (και τα 2 φακελάκια)
-
400 ml γάλα για την σαντιγύ
-
Για το σιρόπι
-
1 κούπα χλιαρό νερό
-
1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (εγώ βάζω 1,5)
-
1 κουταλιά της σούπας νες καφέ
-
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ (εγώ προτιμώ ουίσκυ)
-
κακάο, καφές, τρούφα ή ότι άλλο θέλετε για την διακόσμηση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το παντεσπάνι, χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά για 3' (μέχρι ν'ασπρίσουν).
-
2
Προσθέτουμε λίγο νερό (εγώ αντί για νερό βάζω λίγο ποτό για να μην μυρίζει το αυγό, συνήθως κουμκουάτ ή λικέρ)
-
3
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε απαλά στα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
4
Βάζουμε το μείγμα σε ταψί (διάμετρος περίπου 32 cm) που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
-
5
Ψήνουμε στους 180o C για 25' στην κάτω σχάρα.
-
6
Αφού κρυώσει το κόβουμε στην μέση.
-
7
Για την κρέμα, χτυπάμε την σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο κουτί και αφού είναι έτοιμη προσθέτουμε και το Philadelphia και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η κρέμα να γίνει ομοιόμορφη.
-
8
Την αφήνουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
-
9
Αφού κρυώσει το παντεσπάνι και το κόψουμε στα δύο, βάζουμε το μισό στην πιατέλα, ρίχνουμε το μισό σιρόπι (ομοιόμορφα) στρώνουμε την μισή κρέμα και μετά επαναλαμβάνουμε.
-
10
Από πάνω μπορείτε να διακοσμήσουμε με κακάο, τρούφα ή ότι άλλο σας αρέσει! Η τούρτα σας είναι έτοιμη!!!
Σχόλια