Τιραμισού το απόλυτο!

,

Περιγραφή

Ιταλική αγάπη!!!

Τιραμισού το απόλυτο!

Τι χρειαζόμαστε:

Υλικά (για 50 - 60 μπισκότα savoiardi)

  • 3 κρόκοι αυγών
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική (για τους κρόκους)
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (για τα ασπράδια)
  • 1 βανίλια

Υλικά (για κρέμα)

  • 500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 σφηνάκι κρασί marsala (εναλλακτικά λικέρ amaretto)
  • 350 γραμμάρια καφές espresso (εναλλακτικά γαλλικός)
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική (για τους κρόκους)
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (για τα ασπράδια)
  • Κακάο για πασπάλισμα
  • Τριμμένη κουβερτούρα για πασπάλισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Tiramisu
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Τυριά , Σοκολάτα
Σερβίρει: 8 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Εκτέλεση (για savoiardi)

  1. Σε κάδο από επιτραπέζιο μίξερ-κουζινομηχανή χτυπάμε τα ασπράδια, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Συμπληρώνουμε την άχνη, χτυπάμε για λίγο και μεταφέρουμε σε μπολ.
  2. Στον ίδιο κάδο χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 10' περίπου. Αδειάζουμε μέσα τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  3. Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και σχηματίζουμε μπισκότα μήκους 10 cm με κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη 1 cm. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και μετά από 2' με κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10' - 15' στους 180ο C. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στεγνώσουν.

Εκτέλεση (για κρέμα)

  1. Σε κάδο από επιτραπέζιο μίξερ-κουζινομηχανή χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Συμπληρώνουμε την άχνη, χτυπάμε για λίγο και μεταφέρουμε σε μπολ.
  2. Σε μπεν μαρί ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη με αυγοδάρτη (σύρμα) για 10' περίπου. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Συμπληρώνουμε με τη μαρίζ 1-2 δόσεις από τη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα των κρόκων στον κάδο, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και το κρασί και ανακατεύουμε με τη μαρίζ, για να ενσωματωθούν. Έπειτα, τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να σφίξει η κρέμα. Τέλος, ρίχνουμε μέσα την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
  4. Βουτάμε στιγμιαία τα savoiardi σε βαθύ πιάτο με τον κρύο καφέ και τοποθετούμε μια στρώση σε πυρέξ. Στρώνουμε τη μισή κρέμα και πασπαλίζουμε με κακάο και κουβερτούρα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα savoiardi, την υπόλοιπη κρέμα και πασπάλισμα με τον ίδιο τρόπο. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή μπορεί να γίνει, φυσικά, και με savoiardi του εμπορίου!

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    to be continued...
    Ένα βιβλίο 351 αγαπημένων συνταγών, του/της nouvia