Τιραμισού το απόλυτο!

15 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
Thessaloniki, Greece

Ιταλική αγάπη!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή μπορεί να γίνει, φυσικά, και με savoiardi του εμπορίου!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. Υλικά (για 50 - 60 μπισκότα savoiardi)
  2. 3 ασπράδια αυγών
  3. 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  4. 100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική (για τους κρόκους)
  5. 40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (για τα ασπράδια)
  6. 1 βανίλια
  7. Υλικά (για κρέμα)
  8. 500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
  9. 3 ασπράδια αυγών
  10. 1 σφηνάκι κρασί marsala (εναλλακτικά λικέρ amaretto)
  11. 350 γραμμάρια καφές espresso (εναλλακτικά γαλλικός)
  12. 120 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική (για τους κρόκους)
  13. 40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (για τα ασπράδια)
  14. Κακάο για πασπάλισμα
  15. Κουβερτούρα τριμμένη για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε κάδο από επιτραπέζιο μίξερ-κουζινομηχανή χτυπάμε τα ασπράδια, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Συμπληρώνουμε την άχνη, χτυπάμε για λίγο και μεταφέρουμε σε μπολ.

  2. 2

    Στον ίδιο κάδο χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 10' περίπου. Αδειάζουμε μέσα τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και σχηματίζουμε μπισκότα μήκους 10 cm με κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη 1 cm. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και μετά από 2' με κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10' - 15' στους 180ο C. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στεγνώσουν.

  4. 4

    Σε κάδο από επιτραπέζιο μίξερ-κουζινομηχανή χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Συμπληρώνουμε την άχνη, χτυπάμε για λίγο και μεταφέρουμε σε μπολ.

  5. 5

    Σε μπεν μαρί ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη με αυγοδάρτη (σύρμα) για 10' περίπου. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Συμπληρώνουμε με τη μαρίζ 1-2 δόσεις από τη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύουμε.

  6. 6

    Μεταφέρουμε το μείγμα των κρόκων στον κάδο, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και το κρασί και ανακατεύουμε με τη μαρίζ, για να ενσωματωθούν. Έπειτα, τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να σφίξει η κρέμα. Τέλος, ρίχνουμε μέσα την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε με τη μαρίζ.

  7. 7

    Βουτάμε στιγμιαία τα savoiardi σε βαθύ πιάτο με τον κρύο καφέ και τοποθετούμε μια στρώση σε πυρέξ. Στρώνουμε τη μισή κρέμα και πασπαλίζουμε με κακάο και κουβερτούρα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα savoiardi, την υπόλοιπη κρέμα και πασπάλισμα με τον ίδιο τρόπο. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
στις
Thessaloniki, Greece
Λάτρης της μαγειρικής πολλά χρόνια (2002, από φοιτητής ακόμα), αποφάσισα να μοιραστώ τις συνταγές, εύκολες και δύσκολες, μαζί σας! Για μένα δεν παίζει ρόλο ο βαθμός δυσκολίας, αλλά το μεράκι και η φαντασία του καθενός! Αρκετές φορές απλά και εύκολα πιάτα είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά! ''Της πείνας τα... καμώματα'' λοιπόν! Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με μεράκι και αγάπη! ➡ https://syntageskamomata.blogspot.gr Και στο instagram https://www.instagram.com/syntages.kamomata
Δες περισσότερα