Τιραμισού του Παρλιάρου
Καταπληκτική συνταγή από τον μοναδικό Παρλιάρο και φυσικά πανεύκολη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας αρέσει...
Λίγα μυστικά ακόμα
Πηγήmegatv
Υλικά
-
300-400 γρ. έτοιμα σαβαγιάρ
-
500 γρ. mascarpone
-
200 γρ. ζάχαρη άχνη
-
4 ασπράδια αυγού
-
4 κρόκοι αυγού
-
250 γρ. γάλα
-
1 φλιτζάνι του καφέ δυνατό espresso ή 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
-
70 γρ. κονιάκ ή κρασί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη άχνη καλα και προσθέτουμε και το mascarpone.
-
2
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και ενώνουμε με την κρέμα σιγά σιγά.
-
3
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τον καφέ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε σκεύος.
-
4
Ρίχνουμε το κρασί ή το κονιάκ και βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα. Τα τοποθετούμε σ’ ένα επίπεδο ταψί ή πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσουμε την επιφάνεια.
-
5
Αδειάζουμε τη μισή κρέμα πάνω από αυτά, βάζουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ με τον ίδιο τρόπο και τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
-
6
Αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
-
7
Σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με τα κακάο.
-
8
Το γλυκό αυτό είναι προτιμότερο να καταναλωθεί σε 2 ημέρες.
Σχόλια (56)