Tiramissu
Πολύ ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνταγή της Μαρίας.
Υλικά
-
200 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη
-
250 ml. κρέμα γάλακτος
-
1 πακέτο σαβαγιάρ
-
Για το σιρόπι
-
150 ml. νερό
-
3 κουταλιές νες καφέ
-
1 κουταλάκι γλυκού μαύρη ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε την άχνη με την κρέμα γάλακτος και άφού χτυπηθούν καλά, προσθέτουμε το μασκαρπόνε, και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
-
2
Βράζουμε τα ύλικα του σιροπιού όλα μαζί ώσπου να δέσει.
-
3
Στρώνω στο ταψί σαβαγιάρ, τα σιροπάρω και ρίχνω κρέμα.
-
4
Ξαναστρώνω σαβαγιάρ που τα έχω βουτήξει στο σιρόπι και ξανα κρέμα.
-
5
Πασπαλίζω το γλυκό με κακάο.
Σχόλια (44)