Tiramisu muffins
Υλικά
-
100 γρ μπισκοτα σαβουαρ (21 κομματια περιπου)
-
150 γρ αλευρι
-
1 κουταλακι μπεικιν
-
1/2 κουταλακι σοδα
-
1 αυγο
-
80 γρ. ζαχαρη
-
100 γρ. βουτυρο
-
250 γρ ξυνογαλο
-
4 κουταλιες εσπρεσσο καφε διαλυμενο σε νερο
-
2 κουταλιες αμαρετο
-
150 γρ τυρι μασκαρπονε
-
1 πακετακι βανιλινη
-
3 κουταλιες κακαο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμενουμε τον φουρνο στους 200 βαθμους (στον αερα 170)
-
2
Σπαμε σε τριμματα τα μπισκοτα ειτε βαζοντας τα σε σακουλα καταψηξης με το γουδι ειτε με το μουλτι
-
3
Ανακατευουμε το αλευρι, τα τριμματα μπισκοτου, το μπεικιν και την σοδα.
-
4
Σε ενα αλλο μπωλ χτυπαμε το αυγο, το βουτυρο, το ξυνογαλο και την ζαχαρη και ριχνουμε σιγα σιγα και το μειγμα με το αλευρι σιγα σιγα.
-
5
Βαζουμε το μειγμα στις φορμες μας και ψηνουμε σε μεσαια φωτια για 20-25 λεπτα (μεχρι να βγαινει στεγνη η οδοντογλυφιδα).
-
6
Μολις ψηθουν τα αφηνουμε για 5 λεπτα να κρυωσουν και τα ξεφορμαρουμε.
-
7
Ανακατευουμε τον καφε με το αμαρετο και ραντιζουμε ελαφρως τα μαφινς
-
8
Το μασκαρπονε με την βανιλια τα χτυπαμε για λιγο και βαζουμε μια λεπτη στρωση πανω απο καθε μαφιν και τελος διακοσμουμε με κακαο!
Σχόλια (6)