κύρια φωτογραφία συνταγής Τυρί φέτα σπιτική με έλεγχο λιπαρών
MANOSXIP
MANOSXIP @cook_8449495

Πρόκειται για ένα τυρί φέτα που λύνει τα προβλήματα όσων είχαν ασχοληθεί με αυτό , αλλά δεν μπορούσαν να βρούν είτε πρόβειο γάλα είτε κατσικίσιο. Πιστεύω ότι τα κατάφερα, ρυθμίζοντας όχι μόνο τα λιπαρά του τυριού αλλά και την ποσότητα του.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο τυρί αυτό που είναι φοβερό, μπορούμε να ελέγξουμε τα λιπαρά του καθώς και την ποσότητα που θα βγάλουμε. Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει τυρί με 9.8 % λιπαρά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 κρέμες γάλακτος αντι 1 για να έχουμε τυρί με 15.6% λιπαρά αλλά και μεγαλύτερη ποσότητα (1120 γρ τυρί). Μπορείτε να βάλετε 3 λίτρα γάλα και 1 κρέμα γάλακτος για να πάρετε 840 γρ τυρί με 8% λιπαρά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

700 γρ τυρί φέτα
  1. 2 λίτρα γάλα αγελαδινό (όχι μακράς διάρκειας)
  2. 1 κρέμα γάλακτος 330 ml με 35% λιπαρά
  3. χυμό απο 2 λεμόνια
  4. τουλουπάνι ή μαξιλαροθήκη βαμβακερή καθαρή.
  5. λίγο χονδρό αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τοποθετούμε το γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε το μίγμα στο μάτι της κουζίνας σε σιγανή θερμότητα (περίπου στους 50 βαθμούς) ώστε να γίνει χλιαρό. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά ώστε να έχω ένα ομογενές μίγμα.

  2. 2

    Στην συνέχεια δυναμώνουμε το μάτι της κουζίνας στους 200 βαθμούς και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίζει να βράζει (φουσκώσει)το γάλα.

  3. 3

    Ακριβώς μόλις αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα και αμέσως τοποθετούμε την κατσαρόλα δίπλα σε ένα κρύο μάτι, (συνεχίζουμε να ανακατεύουμεγια 5 λεπτα ακόμη).Το αφήνουμε μία ώρα σε ηρεμία.

  4. 4

    Κατόπιν απλώνουμε το τουλουπάνι(απλωμένο) σε ένα σουρωτήρι και απο κάτω βάζουμε μια κατσαρόλα, προκειμένου να μαζέψει τον ορό γάλακτος.

  5. 5

    Χύνουμε το μίγμα στο σουρωτήρι και το σφίγγουμε να βγάλει όσο περισσότερα υγρά. Το αφήνουμε 6 ώρες να στάζει.Μετά το βγάζουμε με προσοχή απο τη τσαντίλα και το αλατίζουμε απο κάτω και πάνω με χοντρό αλάτι.

  6. 6

    Το τοποθετούμε σε ένα μπώλ στο ψυγείο και το αφήνουμε απο 1 έως 3 ώρες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

chiotissa
chiotissa @cook_8468618
συγγνωμη που σε ζαλίζω,αλλά τελευταία ασχολούμαι με το<άθλημα> τυριού και πρίν το φτιάξω θελω να μου πείς,1)το γάλα μόνο αγελαδινό και πλήρες?
2) το αλάτι που βάζω ,μετά το χρόνο που λες,το αφαιρώ?
3)πόσο καιρό κρατάει και πως?
ευχαριστώ προκαταβολικά

Από

MANOSXIP
MANOSXIP @cook_8449495
στις