Τυρί Κρέμα - cream cheese
Αντίο philadelphia... δεν σε έχουμε πια ανάγκη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αναφέρει 1/4 κ.γ. μεσόφιλη καλλιέργεια και όχι γιαούρτι, μετά από επισταμένη έρευνα στο διαδίκτυο όμως βρήκα 2 τρόπους αντικατάστασης1. γιαούρτι, 2. φρέσκο απαστερίωτο γάλα που έχει μείνει 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, έχει αποκτήσει όψη γιαουρτιου και στη συνέχεια έχει καταψυχθεί σε παγοθήκη. Κάθε κυβάκι αντιστοιχεί σε μια ουγκιά μεσόφιλης καλλιέργειας. Έχω φτιάξει τη συνταγή και με τους δύο τρόπους και δεν παρατήρησα σημαντική διαφορά στη γεύση.Η συνταγή είναι από το http//www.gourmetsleuth.com/.
Υλικά
-
3,5 λίτρα φρέσκο γάλα πλήρες (πρόβειο, κατσικίσιο ή αγελαδινό)
-
1 σταγόνα υγρή τυροπιτιά διαλυμένη σε 5 κ.σ. κρύο νερό
-
1 κ.γ. γιαούρτι πρόβειο (από κεσεδάκι με πέτσα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνετε το γάλα στους 35 βαθμούς (αν δεν είναι παστεριωμένο το ζεσταίνετε στους 80 και το αφήνετε να κρυώσει ως τους 35).
-
2
Ρίχνετε το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί.
-
3
Ρίχνετε μέσα στο γάλα 2 κουταλιές από το διάλυμα της τυροπιτιάς και ανακατεύετε πολύ καλά.
-
4
Αφήνετε την κατσαρόλα σκεπασμένη και ακίνητη για 12-18 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
-
5
Απλώνετε ένα τουλπάνι μέσα σε ένα σουρωτήρι και αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας (τώρα μοιάζει με γιαούρτι στην όψη).
-
6
Σσφίγγετε το ύφασμα και το κρεμάτε για να φύγουν τα υγρά.
-
7
Μετά από 6-8 ώρες το τυρί είναι έτοιμο για κατανάλωση.
-
8
Μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και οποιο μυρωδικό θέλετε για να δώσετε έξτρα γεύση και άρωμα.
Σχόλια (26)