Τυρο-γιαουρτο-κέικ
Νόστιμο κέικ με τυριά κίτρινα και δυόσμο για όλες τις ώρες της ημέρας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ζύμη θα σας γίνει αρκετά σφικτή και αυτό να το δεχθείτε σαν φυσιολογικό γιατί έτσι τα τυριά δεν θα κάτσουν στη βάση. Το ψήσιμο προφανώς μπορεί να γίνει και στους 200 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο σας.
Υλικά
-
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
250 γρ. ηλιέλαιο ή μισό-μισό με ελαιόλαδο
-
400 γρ. τριμμένα σκέτα ή ανάμικτα τυριά (γραβιέρα, γκούντα, φέτα)
-
3 αυγά
-
500 γρ. φαρίνα-up
-
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1 κ.σ. κοφτή, τριμμένο ξερό δυόσμο
-
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καυτ.(πρέζα) ή ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα κατάλληλο για τη συνολική ποσότητα δοχείο ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα πηρούνι εκτός από τα, αλεύρι, μπέικιν και τυριά που τα βάζουμε μαζί ανακατευμένα μετά.
-
2
Απαλά ανακατεύουμε σε ομοιογενές μείγμα με τα ρευστά υλικά και τη σχεδόν σκληρή αυτή ζύμη, την βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα στρογγυλή ή ίσια για κέικ.
-
3
Ψήνουμε στην αρχή στην κάτω σχάρα για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε στη μέση σχάρα για άλλα 15-20 λεπτά. Καλή επιτυχία.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια