Τυροκροκέτες μούρλια

Bαθμολογία: 4.6111
       
 
18 ψήφοι
,

Περιγραφή

Απ' τις πολλές συνταγές για τυροκροκέτες που έχω δοκιμάσει, τελικά κατέληξα σ'αυτήν γιατί συνδιάζει ευκολία στα υλικά και στην ετοιμασία, με απίθανη γεύση!
Τυροκροκέτες μούρλια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 αυγά
  • 6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1/2 κιλό τριμμένο τυρί Milner
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με τυρί
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Τυριά , Αβγά
Φτιάχνει: 12-15 κροκέτες
Κόστος:
(6 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(7 ψήφοι)
Προετοιμασία: 163' (5 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 21 ώ (5 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σ'ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το αυγό με το κορνφάλουρ.
  2. Προσθέτουμε το τυρί και πλάθουμε μπαλίτσες. Σ'αυτή τη φάση μπορούμε αν θέλουμε να καταψύξουμε τις τυροκροκέτες μας για να τις τηγανίσουμε άλλη μέρα.
  3. Σ' ενα τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει (τόσο όσο να καλύπτει τις κροκέτες μέχρι τη μέση, δεν θέλουμε υπερβολικές ποσότητες λαδιού γιατί θα λαδοπιούν οι κροκέτες μας!)
  4. Τηγανίζουμε και γυρνάμε τις κροκέτες πάνω κάτω μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το μείγμα σας φαίνεται αραιό προσθέστε λίγο κορνφλάουρ ακόμα ή βάλτε το 1-2 ωρίτσες στο ψυγείο να σφίξει πριν το πλάσετε. Αν πάλι σας φαίνεται πηχτό και δεν μπορείτε να πλάσετε εύκολα μπαλίτσες, προσθέστε ένα αυγό ακόμα, ή λίγο γάλα ίσα για να μπορεί να πλάθεται εύκολα. Οι κροκέτες πρέπει να είναι σφιχτές για να μη διαλυθούν στο τηγάνισμα. Προσοχή, δεν τις αλευρώνουμε! Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί θέλετε που λίωνει, αλλά εγώ προτιμώ αυτό των χαμηλών λιπαρών, γιατί ούτως η άλλως είναι επιβαρυμένη η συνταγή λόγω τηγανίσματος!! Εξάλλου του δίνει και πιο ελαφριά γεύση.

Σχετικές συνταγές

    33 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από nekti, 4-2-11  
    Η φωτογραφία είναι να την φας!!!! Θα τα φτιάξω σίγουρα και θα επιστρέψω με πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 4-5-11  
    Και εγω επισης .....φαινονται πεντανοστιμες! Και πανευκολη συνταγη, θα επιστρεψω με πηρουνάκια μολις καταφέρω να την κανω!
    #
    Σχόλιο από Voulitsa18, 11-12-11  
    μπορω να τα κανω με φετα;
    #
    Σχόλιο από karavour, 11-12-11  
    Βουλίτσα, δεν ξέρω...δεν το έχω κάνει, αλλά δε νομίζω να γίνουν καλές. Οι τυροκροκέτες, όποια συνταγή και να κάνεις θέλουν κίτρινο τυρί που να λιώνει για να γίνουν σα μπαλα. Η φέτα θα σου τριβουλιαστεί και δεν θα τηγανιστεί σωστά...Τί να σου πω, δοκίμασε, αλλά καλύτερα δοκίμασε όπως γράφω τη συνταγή γιατί είναι καταπληκτικές. Αν δε σ'αρέσει το συγκεκριμένο τυρί, βάλε κάποιο άλλο, αλλά να λιώνει!
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 31-12-11  
    πεντανοστιμες...μπραβο σου...
    #
    Σχόλιο από karavour, 31-12-11  
    να σαι καλά :)
    #
    Σχόλιο από sonic, 7-4-12  
    μολις την εκανα.βγηκε πολυ καλη ειλικρινα.
    #
    Σχόλιο από karavour, 9-4-12  
    ??? Είσαι σίγουρη ότι βγήκε καλή? Μόλις είδα τα 3 πηρουνάκια λέω ουπς...τί δεν πήγε καλά? :):):)
    #
    Σχόλιο από marianna_mykonos, 8-11-12  
    Πολύ ωραία συνταγή!!!! Εγω τα πέρασα απο φρυγανιά και βγηκαν τέλειααααα!!!!!
    #
    Σχόλιο από karavour, 9-11-12  
    Σ'ευχαριστώ που τη δοκίμασες, χαίρομαι που σου άρεσαν!
    #
    Σχόλιο από tahitian, 30-5-13  
    Μουρλια πραγματικα και προπαντος πανευκολες.Τις περασα απο φρυγανια αλλά νομιζω στη φριτεζα θα μου βγαιναν καλυτερα εκτος κι αν δεν ειχα καψει αρκετα το λαδι-η βιασυνη μου ειναι παροιμιωδης
    #
    Σχόλιο από karavour, 30-5-13  
    Να σαι καλά!
    #
    Σχόλιο από dthemora, 22-8-13  
    Πολύ ωραίες. Εβαλα κασέρι και ρεγκάτο
    #
    Σχόλιο από margeo1, 31-7-14  
    έκανα 2/πλη δόση όπως ακριβώς είναι η συνταγή με την διαφορά στο επόμενο μισό κιλό τυρί έβαλα ρεγκάτο , το μείγμα το έβαλα για λίγο στο ψυγείο και μετά τις τηγάνισα σε καυτό λάδι μου εγιναν υπέροχες , να φανταστείτε δεν προλάβαινα να τις βγάλω μου τις εξαφάνιζαν !!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από poison28, 31-7-14  
    kalispera epeidi thelw na tin ftiaksw tin suntagi simera epeidi dne exw kitrino turi kai exw kefalograviera tha ginoune?h tha pane xamena?
    #
    Σχόλιο από karavour, 1-8-14  
    οχι, με κεφαλογραβιέρα δεν θα γίνουν! Θέλουν κίτρινο τυρί, για να λιώνει.
    #
    Σχόλιο από bini, 4-8-14  
    σιγουρα 5 πιρουνακια και ακομα περισσοτερα εαν γινοτανε ειναι πεντανοστιμες και πανευκολες τελεια συνταγη
    #
    Σχόλιο από BLONDY1, 27-9-14  
    Τελειες ,καλύτερες και από της ταβέρνας μου είπε ο γιος μου,εκανα διπλή δόση ( τι να μας κάνει μία) και εβαλα γκούντα μοτσαρέλα και ρεγκάτο ,χωρις φρυγανια ή αλευρι για παναρισμα όπως ακριβώς λες.
    #
    Σχόλιο από gioulis, 17-7-15  
    #
    Σχόλιο από διαblo, 27-8-15  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    29 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από nekti, 4-2-11  
    Η φωτογραφία είναι να την φας!!!! Θα τα φτιάξω σίγουρα και θα επιστρέψω με πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 4-5-11  
    Και εγω επισης .....φαινονται πεντανοστιμες! Και πανευκολη συνταγη, θα επιστρεψω με πηρουνάκια μολις καταφέρω να την κανω!
    #
    Σχόλιο από karavour, 11-12-11  
    Βουλίτσα, δεν ξέρω...δεν το έχω κάνει, αλλά δε νομίζω να γίνουν καλές. Οι τυροκροκέτες, όποια συνταγή και να κάνεις θέλουν κίτρινο τυρί που να λιώνει για να γίνουν σα μπαλα. Η φέτα θα σου τριβουλιαστεί και δεν θα τηγανιστεί σωστά...Τί να σου πω, δοκίμασε, αλλά καλύτερα δοκίμασε όπως γράφω τη συνταγή γιατί είναι καταπληκτικές. Αν δε σ'αρέσει το συγκεκριμένο τυρί, βάλε κάποιο άλλο, αλλά να λιώνει!
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 31-12-11  
    πεντανοστιμες...μπραβο σου...
    #
    Σχόλιο από karavour, 31-12-11  
    να σαι καλά :)
    #
    Σχόλιο από sonic, 7-4-12  
    μολις την εκανα.βγηκε πολυ καλη ειλικρινα.
    #
    Σχόλιο από karavour, 9-4-12  
    ??? Είσαι σίγουρη ότι βγήκε καλή? Μόλις είδα τα 3 πηρουνάκια λέω ουπς...τί δεν πήγε καλά? :):):)
    #
    Σχόλιο από marianna_mykonos, 8-11-12  
    Πολύ ωραία συνταγή!!!! Εγω τα πέρασα απο φρυγανιά και βγηκαν τέλειααααα!!!!!
    #
    Σχόλιο από karavour, 9-11-12  
    Σ'ευχαριστώ που τη δοκίμασες, χαίρομαι που σου άρεσαν!
    #
    Σχόλιο από tahitian, 30-5-13  
    Μουρλια πραγματικα και προπαντος πανευκολες.Τις περασα απο φρυγανια αλλά νομιζω στη φριτεζα θα μου βγαιναν καλυτερα εκτος κι αν δεν ειχα καψει αρκετα το λαδι-η βιασυνη μου ειναι παροιμιωδης
    #
    Σχόλιο από karavour, 30-5-13  
    Να σαι καλά!
    #
    Σχόλιο από dthemora, 22-8-13  
    Πολύ ωραίες. Εβαλα κασέρι και ρεγκάτο
    #
    Σχόλιο από margeo1, 31-7-14  
    έκανα 2/πλη δόση όπως ακριβώς είναι η συνταγή με την διαφορά στο επόμενο μισό κιλό τυρί έβαλα ρεγκάτο , το μείγμα το έβαλα για λίγο στο ψυγείο και μετά τις τηγάνισα σε καυτό λάδι μου εγιναν υπέροχες , να φανταστείτε δεν προλάβαινα να τις βγάλω μου τις εξαφάνιζαν !!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από karavour, 1-8-14  
    οχι, με κεφαλογραβιέρα δεν θα γίνουν! Θέλουν κίτρινο τυρί, για να λιώνει.
    #
    Σχόλιο από bini, 4-8-14  
    σιγουρα 5 πιρουνακια και ακομα περισσοτερα εαν γινοτανε ειναι πεντανοστιμες και πανευκολες τελεια συνταγη
    #
    Σχόλιο από BLONDY1, 27-9-14  
    Τελειες ,καλύτερες και από της ταβέρνας μου είπε ο γιος μου,εκανα διπλή δόση ( τι να μας κάνει μία) και εβαλα γκούντα μοτσαρέλα και ρεγκάτο ,χωρις φρυγανια ή αλευρι για παναρισμα όπως ακριβώς λες.
    #
    Σχόλιο από gioulis, 17-7-15  
    #
    Σχόλιο από διαblo, 27-8-15  
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 8-12-15  
    Εξαιρετικές,τις έκανα με τυρί γκούντα..
    #
    Σχόλιο από pmariouaz, 1-1-16  
    είναι όντως μούρλια!! Εύκολη συνταγή! Έβαλα μαζί το τυρί και το αυγό, τα έκανα μπαλίτσες και έβαλα απ'έξω λίγη καπίρα, τα έβαλα στο ψυγείο για καμιά ώρα και μετά το τηγάνισμα ήταν το τελευταίο βήμα και βγήκαν πάρα πολύ νόστιμες! Χρησιμοποιήσα τυρί ένταμ.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Voulitsa18, 11-12-11  
    μπορω να τα κανω με φετα;
    #
    Σχόλιο από poison28, 31-7-14  
    kalispera epeidi thelw na tin ftiaksw tin suntagi simera epeidi dne exw kitrino turi kai exw kefalograviera tha ginoune?h tha pane xamena?
    #
    Σχόλιο από SophiaGr., 12-9-16  
    Με αυτά τα υλικά πόσες κροκέτες βγαίνουν περίπου?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 9-12-16  
    καλημερα..εαν τις καταψυξω θελουν ξεπαγωμα για να μπουν τηγανι;επισης θ πηγαινε και κασερι;

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Ελληνικά τυριά.... μία πρόκληση για τον ουρανίσκο μας!
    Ελάτε να σας ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα και ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΚΡΟΚΕΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της katari
    Κεφτέδες, κιμάς, μπιφτέκια
    Ένα βιβλίο 215 αγαπημένων συνταγών, του/της aggalexa
    Ορεκτικά - Μπουφές
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της christmast
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 241 αγαπημένων συνταγών, του/της kika13
    roula
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της kimievias99