Τυρομπαλάκια 2
Ένας υπέροχος μεζές για τσίπουρο, ούζο και μπύρα...
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε όποιον αρέσει ο άνηθος μπορεί να βάλει.Γίνονται καταπληκτικά!! Επίσης μπορείτε να βάλετε και ψιλοκομμένο μπέικον.
Υλικά
-
200 γραμμάρια τριμμένο τυρί γκούντα
-
200 γραμμάρια τριμμένο τυρί ρεγκάτο
-
200 γραμμάρια τριμμένο τυρί κεφαλογραβιέρα
-
3 ασπράδια αυγών
-
3 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
-
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
-
λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Περνάμε τα τυριά από χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ.
-
2
Προσθέτουμε στο μπολ με τα τυριά τα ασπράδια και τον κρόκο μαζί το κορν φλάουρ, το αλάτι και το πιπέρι.
-
3
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά στο μπολ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
-
4
Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε για περίπου μία ώρα στο ψυγείο.
-
5
Πλάθουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα αραδιάζουμε σε μία πιατέλα.
-
6
Βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
-
7
Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές εξωτερικά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια