Τυρόπιτα 4 τυριά
Μια πολύ γρήγορη και γευστική πίτα. Η πρώτη πίτα που έφτιαξα ήταν αυτή, χωρίς να έχω κάποια συνταγή στα χέρια μου είπα να συνδυάσω τυριά και φαντασίαD
Λίγα μυστικά ακόμα
Ενδιάμεσα μέσα στα τυριά μπορούμε να βάλουμε και μοσχοκάρυδο. Αλάτι δεν θα το συνιστούσα αν είναι τα τυριά αλατισμένα.Επίσης μπορούμε να έχουμε και φύλλα βουτυρωμένα. Εγώ προσωπικά τα είχα στεγνά και έγινε πιο τραγανή. Προσωπικά εγώ βάζω δύο στρώσεις τυριών.Επίσης μπορούμε να αλλάξουμε και συνδυασμούς τυριών.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
1 κιλό τυρί φεέτα τριμμένο
-
500 γρ. ένταμ τριμμένο
-
500 γρ. γκούντα τριμμένο
-
500 γρ. παρμεζάνα
-
4-5 αυγά
-
λίγο βουτυράκι
-
λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στρώνουμε δύο φύλλα κρούστας σε βουτυρωμένο ταψί.
-
2
Ρίχνουμε από όλα τα τυριά σε μια ικανοποιητική ποσότητα, δηλαδή να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού η γέμιση, ξαναβάζουμε φύλλο (τσαλακωμένο αν θέλουμε) και πάλι γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
-
3
Πάνω πάνω στο τέλος βάζουμε δύο φύλλα. Χτυπάμε τα αυγά και απλώνουμε στην πίτα μας.
-
4
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει η πίτα μας και να λιώσουν τα τυριά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)