κύρια φωτογραφία συνταγής Τυρόπιτα αφράτη με σόδα
103
103 @cook_8459394

Υπάρχουν πολλές τυρόπιτες με σόδα, αλλά δεν βρήκα αυτή που φτιάχνουμε εμείς στην οικογενεια μου. Είναι χωρίς γάλα και γίνεται αμέσως. Πολύ αφράτη και φυσικά νόστιμη, ιδίως όταν είναι ζεστή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οσες φορές μου περισσεύει τυρόπιτα, την βάζω στην κατάψυξη σε κομμάτια και ζεσταίνοντας την μετά, είναι τόσο καλή όσο ήταν και φρεσκοψημένη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
8 άτομα
  1. 1 συσκευασία μαργαρίνης 250γρ (εγώ χρησιμοποιώ soft)
  2. 4-5 αυγά
  3. 500 γρ φέτα
  4. 1 κουτάκι σόδα 330ml
  5. πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λυωνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

  2. 2

    Απλώνουμε στο ταψί 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας ανάμεσα από το λυωμένο βούτυρο.

  3. 3

    Κόβουμε τη φέτα σε κομματάκια και παράλληλα κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα με τα χέρια σε κομμάτια ακανόνιστα (απλώς σχίζεις τα φύλλα). Γεμίζουμε το ταφί ανάκατα με τα φύλλα και τη φέτα. Κόβουμε τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί και τα ρίχνουμε κομματάκια και αυτά.

  4. 4

    Πιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγο μοσχοκάρυδο.

  5. 5

    Χτυπάμε τα αυγά λίγο με ένα πιρουνάκι και μετά τα ρίχουμε στο βούτυρο. Τέλος προσθέτουμε και τη σόδα μέσα στο υλικό με τα αυγά. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί μας. Κουνάμε το ταψί ή πυρέξ να πάνε παντού τα υγρά.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 περίπου λέπτά.

  7. 7

    Ελπίζω να σας αρέσει!

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

ΣΙΣΥ
ΣΙΣΥ @cook_8459785
103, να κάνω μια ερώτηση? τρίβεις την φέτα και βάζεις φέτα μετά κομμένα φύλλα,μετά φέτα και πάλι κομμένα φύλλα, ανάκατα ε? όχι μια στρώση φέτα και μετα όλα τα φύλλα κομμένα?! καλά κατάλαβα?φαίνεται πολύ νόστιμη πάντως, με την πρώτη ευκαιρία θα την δοκιμάσουμε...

Από

103
103 @cook_8459394
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα