Τυρόπιτα αφράτη με σόδα
Υπάρχουν πολλές τυρόπιτες με σόδα, αλλά δεν βρήκα αυτή που φτιάχνουμε εμείς στην οικογενεια μου. Είναι χωρίς γάλα και γίνεται αμέσως. Πολύ αφράτη και φυσικά νόστιμη, ιδίως όταν είναι ζεστή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οσες φορές μου περισσεύει τυρόπιτα, την βάζω στην κατάψυξη σε κομμάτια και ζεσταίνοντας την μετά, είναι τόσο καλή όσο ήταν και φρεσκοψημένη.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
1 συσκευασία μαργαρίνης 250γρ (εγώ χρησιμοποιώ soft)
-
4-5 αυγά
-
500 γρ φέτα
-
1 κουτάκι σόδα 330ml
-
πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λυωνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
2
Απλώνουμε στο ταψί 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας ανάμεσα από το λυωμένο βούτυρο.
-
3
Κόβουμε τη φέτα σε κομματάκια και παράλληλα κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα με τα χέρια σε κομμάτια ακανόνιστα (απλώς σχίζεις τα φύλλα). Γεμίζουμε το ταφί ανάκατα με τα φύλλα και τη φέτα. Κόβουμε τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί και τα ρίχνουμε κομματάκια και αυτά.
-
4
Πιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγο μοσχοκάρυδο.
-
5
Χτυπάμε τα αυγά λίγο με ένα πιρουνάκι και μετά τα ρίχουμε στο βούτυρο. Τέλος προσθέτουμε και τη σόδα μέσα στο υλικό με τα αυγά. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί μας. Κουνάμε το ταψί ή πυρέξ να πάνε παντού τα υγρά.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 περίπου λέπτά.
-
7
Ελπίζω να σας αρέσει!
Σχόλια (14)