Τυρόπιτα αμαρτωλή
Nόστιμη τυρόπιτα, πλούσια σε υλικά και θερμίδες, από εκεί πήρε και το όνομά της. Τέλεια για το γιορτινό τραπέζι. Φτιάξτε την και θα ακούσετε τα καλύτερα σχόλια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν έχετε και αλλα κιτρινα μαλακά τυριά μπορείτε να τα προσθέσετε.Μια διευκρινηση τα φύλλα τα βάζουμε το ένα διπλα στο άλλο. Ευχαριστούμε την pinalaki για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
200 γραμ τυρί φέτα
-
200 γραμ τυρί γκούντα
-
200 γραμ κασέρι ή κεφαλογραβιέρα
-
1 πακετο φύλλο κρούστας
-
1/4 λιτρου κρέμα γάλακτος
-
3 αβγά
-
1/2 ποτηρι ποσιμη σόδα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε το τετράγωνο, ταψί του φούρνου το βουτυρώνουμε.
-
2
Απλώνουμε τα φύλλα βουτυρώνουμε, το φύλλο και απλώνουμε μια ποσότητα, από τα τριμμένα τυριά.
-
3
Πιάνουμε την μια μεριά του φύλλου και αρχίζουμε να το σουρώνουμε προσεχτικα, να μην μας φύγουν τα τυριά.
-
4
Το βάζουμε στο ταψί και συνεχίζουμε μέχρι να τελειωσουν τα φύλλα όλα.
-
5
Μόνο να κανονισουμε τα τυριά να φτασουν για όλα τα φύλλα.
-
6
Αφού τα στρωσουμε όλα χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, και την σόδα και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια της τυροπιττας.
-
7
Την ψήνουμε στους 180 βαθμ μισή ώρα περίπου.
Σχόλια (15)