Τυρόπιτα κανταΐφι
Χορταστική τυρόπιτα για τραπέζι αλλά και μεζέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο πρώτο μισάωρο καλό είναι να την έχετε στο κάτω ράφι του φούρνου κι έπειτα για μισή ώρα για να μην καεί από κάτω, στο μεσαίο ράφι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε όλα τα τυριά.
-
2
Βουτυρώνουμε το πυρέξ και ρίχνουμε τη γαλέτα (για να τραβήξει τα περιττά υγρά).
-
3
Στρώνουμε μια στρώση φύλλο κανταΐφι κι από πάνω τα τυριά.
-
4
Αναδεύουμε 2 αυγά και τα περιχύνουμε στο πυρέξ πάνω από τη γέμιση.
-
5
Στρώνουμε το υπόλοιπο φύλλο.
-
6
Αναδεύουμε το γάλα με τα 6 αυγά που απέμειναν και περιχύνουμε την τυρόπιτα.
-
7
Χαράζουμε σε κομμάτια την τυρόπιτα (πολύ σημαντικό για να ψηθεί και να φουσκώσει).
-
8
Την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 180 - 200 για μια ώρα (μέχρι να ροδίσει).
Σχόλια (6)