κύρια φωτογραφία συνταγής Τυρόπιτα κανταΐφι
Panagiotopoulou
Panagiotopoulou @cook_8453807
Athina,

Χορταστική τυρόπιτα για τραπέζι αλλά και μεζέ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο πρώτο μισάωρο καλό είναι να την έχετε στο κάτω ράφι του φούρνου κι έπειτα για μισή ώρα για να μην καεί από κάτω, στο μεσαίο ράφι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 άτομα
  1. 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  2. 200 γρ κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
  3. 200 κασέρι Ευζώνων (ή ελληνική παρμεζάνα)
  4. 200 γρ ένταμ
  5. 200 γρ φέτα
  6. 150 γρ ανθότυρο
  7. 1 λιτρο γάλα
  8. 1 κούπα γαλέτα
  9. βούτυρο για το πυρέξ
  10. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε όλα τα τυριά.

  2. 2

    Βουτυρώνουμε το πυρέξ και ρίχνουμε τη γαλέτα (για να τραβήξει τα περιττά υγρά).

  3. 3

    Στρώνουμε μια στρώση φύλλο κανταΐφι κι από πάνω τα τυριά.

  4. 4

    Αναδεύουμε 2 αυγά και τα περιχύνουμε στο πυρέξ πάνω από τη γέμιση.

  5. 5

    Στρώνουμε το υπόλοιπο φύλλο.

  6. 6

    Αναδεύουμε το γάλα με τα 6 αυγά που απέμειναν και περιχύνουμε την τυρόπιτα.

  7. 7

    Χαράζουμε σε κομμάτια την τυρόπιτα (πολύ σημαντικό για να ψηθεί και να φουσκώσει).

  8. 8

    Την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

  9. 9

    Ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 180 - 200 για μια ώρα (μέχρι να ροδίσει).

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

Αλεξανδράκι
Αλεξανδράκι @cook_8459057
ΠΟΛΛΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ;

Από

Panagiotopoulou
Panagiotopoulou @cook_8453807
στις
Athina,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα