Τυρόπιτα κουρού 2
Γρήγορη και εύκολη ατομική τυρόπιτα κουρού
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο πολυμίξερ με το μαχαιρι και τα φέρνουμε μια βόλτα να ανακατευτούν.
-
2
Ρίχνουμε και το βούτυρο κρύο και τα χτυπάμε μέχρι να μοιάζουνε με ψίχουλα.
-
3
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά το ξύδι και το νερό και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι.
-
4
Καθώς γυρνάμε το μείγμα με το αλεύρι ρίχνουμε μέσα στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
-
5
Αδειάζουμε πάνω σε αλευρωμένο πάγκο και με τα χέρια μας ενώνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για μερικά δευτερόλεπτα (ΜΟΝΟ).
-
6
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο κομμάτια, τα πλαταίνουμε με το χέρι μας και τα τυλίγουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
-
7
Τριβουμε την φετα προσθετουμε το αυγο αλατι (αν χρειαζεται) πιπερι και τα ανακατευουμε για λιγο.
-
8
Με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο και με ένα καπάκι από μπολ ή με ένα τσέρκι κόβουμε δίσκους διαμέτρου 15 εκατοστών. Στη μέση κάθε δίσκου ζύμης βάζουμε 2 - 3 κ. σούπας γέμιση. Έχουμε δίπλα μας ένα μπολ με νερό και βρέχουμε την περιφέρεια του κύκλου της ζύμης. Διπλώνουμε στη μέση και κολλάμε τα δύο άκρα κάνοντας "μισοφέγγαρα". Με ένα πιρούνι πατάμε τα σημεία που ενώθηκε η ζύμη για να τα κλείσουμε καλά. Χτυπάμε ένα αυγό με λίγο νερό και περνάμε τις τυρόπιτες από πάνω με ένα πινέλο.
-
9
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε τις τυρόπιτες για 25 λεπτά. Αν δεν έχουμε αέρα στο φούρνο τότε καλό θα είναι να βάλουμε το ταψί στο πάνω μέρος του φούρνου στην αρχή του ψησίματος και μετά στο κάτω μέρος για να ψηθούν ομοιόμορφα οι τυρόπιτες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)