Τυρόπιτα κουρού

Bαθμολογία: 4.3333
       
 
9 ψήφοι
,

Περιγραφή

Μια πολύ εύκολη τυρόπιτα και το πιο βασικό...πεντανόστιμη!
Τυρόπιτα κουρού
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φύλλο κουρού
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  • 4 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 αυγό
  • πιπέρι, ξερός δυόσμος
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Τυριά , Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Στρώνουμε το ένα φύλλο κουρού σε λαδομένο ταψάκι.
  2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη μαργαρίνη, το αλεύρι, το αυγό και την φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε και το πιπεράκι με τον δυόσμο.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί μας και βάζουμε και το δεύτερο φύλλο απο πάνω.
  4. Λαδόνουμε την πίτα μας την χαράζουμε ελαφρά και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσαμάκι και ψήνουμε στο φουρνο μέχρι να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλουμε βέβαια μπορούμε αντί να αγοράσουμε φύλλο κουρού να την κάνουμε με ένα δικό μας σπιτικό φύλλο, όποιο μας αρέσει. Όταν ψήθει την αφήνουμε να κρυώσει καλά γιατί αν την κόψουμε ζεστή θα τρέξει η γέμιση απο μέσα.

Σχετικές συνταγές

    17 Όλα

    #
    Σχόλιο από γιωτινι, 1-9-09  
    πολυ νοστιμη η τυροπιτα σου.θα τη φτιαχνω συνεχεια
    #
    Σχόλιο από Αλεξάνδρα1, 24-9-10  
    δεν εχω καταλαβει ...τα υλικα που βαζουμε στη κατσαρολα τα ψηνουμε η απλα τα βαζουμε για να τα ανακατεψουμε??
    #
    Σχόλιο από elena_dimitris, 24-9-10  
    Για να λέω κατσαρόλα βεβαίως και τα βράζουμε οχι πολύ όμως ίσα, ίσα να παρει μια βράση μόνο για να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν σαν μπεσαμέλ.
    #
    Σχόλιο από Αλεξάνδρα1, 25-9-10  
    σε ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση.σκοπευω να τη φτιαξω μια απο αυτες τις μερες!
    #
    Σχόλιο από Αλεξάνδρα1, 25-9-10  
    και κατι ακομα το γαλα να ειναι φρεσκο η εβαπορε?αν ειναι εβαπορε να το αραιωσω?
    #
    Σχόλιο από Αλεξάνδρα1, 25-9-10  
    την εφτιαξα!!! και ειναι τελοια!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 5-10-10  
    η διαφορα μας οτι το φυλλο το εφτιαξα εγω,πολυ ωραια
    #
    Σχόλιο από manos.cisse, 5-5-11  
    ευκολη και καλη μπραβο
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 13-11-11  
    Πανεύκολη και νόστιμη.
    #
    Σχόλιο από noni31, 3-12-11  
    μολις την εφτιαξα, και η φετα ελιωσε μεσα στο γαλα ενω τα εβραζα για λιγο .δεν υπαρχει φετα αλλα μονο κρεμα. τωρα ψηνεται!
    #
    Σχόλιο από natalia-, 8-1-13  
    Τέλεια η τυρόπιτα! Πολύ γευστική και πανεύκολη! Μόλις την έβγαλα απ'τον φούρνο και ήδη έφαγα το μισό ταψί! 5 πιρουνάκια από μένα!
    #
    Σχόλιο από NIN, 8-1-13  
    δεν χρειαζεται να καβουρντισουμε πρωτα το αλευρι στο βουτυρο πριν προσθεσουμε το γαλα? υποτιθεται πως ετσι ξεμυριζει το αλευρι
    #
    Σχόλιο από NIN, 8-1-13  
    #
    Σχόλιο από elena_dimitris, 9-1-13  
    Καλημέρα ΝΙΝ! Για να σου πω την αλήθεια και την μπεσαμέλ έτσι την φτάχνω και δεν μου μυρίζει το αλεύρι. Τώρα βέβαια γούστα είναι αυτά και σε άλλων μπορεί να μυρίζει.....τι να σου πω! Αν κάποιος θέλει να φαίνεται η φέτα μπορεί να βάλει όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από την φέτα και να την προσθέσει όταν κρυώσει λίγο το μείγμα.
    #
    Σχόλιο από ntibou, 16-2-15  
    #
    Σχόλιο από michele stamouli, 17-4-15  
    δεν ξερω τι δεν πηγε καλα αλα το μειγμα στην κατσαρολα δεν μου εγινε πυκτο με αποτελεσμα να ροδοκοκκινισει απο πανω αλα μεσα να ειναι κρεμα και το κατω φυλλο να μενει αψητο !!!!!! μηπωσ φταιει οτι λογο υγειας περνω φετα σογιας ????
    #
    Σχόλιο από michele stamouli, 5-10-15  
    πολυ νοστιμη και ευκολη..!!!

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από γιωτινι, 1-9-09  
    πολυ νοστιμη η τυροπιτα σου.θα τη φτιαχνω συνεχεια
    #
    Σχόλιο από elena_dimitris, 24-9-10  
    Για να λέω κατσαρόλα βεβαίως και τα βράζουμε οχι πολύ όμως ίσα, ίσα να παρει μια βράση μόνο για να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν σαν μπεσαμέλ.
    #
    Σχόλιο από Αλεξάνδρα1, 25-9-10  
    σε ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση.σκοπευω να τη φτιαξω μια απο αυτες τις μερες!
    #
    Σχόλιο από Αλεξάνδρα1, 25-9-10  
    την εφτιαξα!!! και ειναι τελοια!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 5-10-10  
    η διαφορα μας οτι το φυλλο το εφτιαξα εγω,πολυ ωραια
    #
    Σχόλιο από manos.cisse, 5-5-11  
    ευκολη και καλη μπραβο
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 13-11-11  
    Πανεύκολη και νόστιμη.
    #
    Σχόλιο από noni31, 3-12-11  
    μολις την εφτιαξα, και η φετα ελιωσε μεσα στο γαλα ενω τα εβραζα για λιγο .δεν υπαρχει φετα αλλα μονο κρεμα. τωρα ψηνεται!
    #
    Σχόλιο από natalia-, 8-1-13  
    Τέλεια η τυρόπιτα! Πολύ γευστική και πανεύκολη! Μόλις την έβγαλα απ'τον φούρνο και ήδη έφαγα το μισό ταψί! 5 πιρουνάκια από μένα!
    #
    Σχόλιο από NIN, 8-1-13  
    δεν χρειαζεται να καβουρντισουμε πρωτα το αλευρι στο βουτυρο πριν προσθεσουμε το γαλα? υποτιθεται πως ετσι ξεμυριζει το αλευρι
    #
    Σχόλιο από NIN, 8-1-13  
    #
    Σχόλιο από ntibou, 16-2-15  
    #
    Σχόλιο από michele stamouli, 17-4-15  
    δεν ξερω τι δεν πηγε καλα αλα το μειγμα στην κατσαρολα δεν μου εγινε πυκτο με αποτελεσμα να ροδοκοκκινισει απο πανω αλα μεσα να ειναι κρεμα και το κατω φυλλο να μενει αψητο !!!!!! μηπωσ φταιει οτι λογο υγειας περνω φετα σογιας ????
    #
    Σχόλιο από michele stamouli, 5-10-15  
    πολυ νοστιμη και ευκολη..!!!

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Αλεξάνδρα1, 24-9-10  
    δεν εχω καταλαβει ...τα υλικα που βαζουμε στη κατσαρολα τα ψηνουμε η απλα τα βαζουμε για να τα ανακατεψουμε??
    #
    Σχόλιο από Αλεξάνδρα1, 25-9-10  
    και κατι ακομα το γαλα να ειναι φρεσκο η εβαπορε?αν ειναι εβαπορε να το αραιωσω?
    #
    Σχόλιο από elena_dimitris, 9-1-13  
    Καλημέρα ΝΙΝ! Για να σου πω την αλήθεια και την μπεσαμέλ έτσι την φτάχνω και δεν μου μυρίζει το αλεύρι. Τώρα βέβαια γούστα είναι αυτά και σε άλλων μπορεί να μυρίζει.....τι να σου πω! Αν κάποιος θέλει να φαίνεται η φέτα μπορεί να βάλει όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από την φέτα και να την προσθέσει όταν κρυώσει λίγο το μείγμα.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Όλα για τις πίτες
    Οι πίτες είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ελληνικά τυριά.... μία πρόκληση για τον ουρανίσκο μας!
    Ελάτε να σας ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα και ...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    πιτες
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της -ΑΦΡΟΔΙΤΗ=
    Ζύμες
    Ένα βιβλίο 152 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της maribovali
    Φαγητα
    Ένα βιβλίο 69 αγαπημένων συνταγών, του/της Elixir
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 675 αγαπημένων συνταγών, του/της kmastrogianni