Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και φρυγανιές
Πρόκειται για μια πολύ εύκολη τυρόπιτα και πολύ νόστιμη..
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε πασπαλίζετε την τυρόπιτα με σουσάμι πριν τη βάλετε στο φούρνο.. Καλή επιτυχία.
Υλικά
-
400 γρ. φύλλο κρούστας
-
5-6 αυγά
-
1/2 κιλό τυρί φέτα θρυμματισμένη
-
1/2 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-
λίγο πιπέρι
-
ελάχιστο μοσχοκάρυδο
-
4 φρυγανιές
-
2 φλ. γάλα
-
1 φλ. βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε στη φέτα, μετά προσθέτουμε και την κεφαλογραβιέρα, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο.
-
2
Μουσκεύουμε τις φρυγανιές στο γάλα και αφού μαλακώσουν προσθέτουμε στο μίγμα το γάλα μαζι με τις φρυγανιές και ανακατεύουμε.
-
3
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα 4 από τα φύλλα που έχουμε αφού τα αλείψουμε με βούτυρο.
-
4
Μετά ρίχνουμε το μίγμα μέσα και διπλώνουμε με τις άκρες από τα φύλλα που προεξεχουν προς τα εξω και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα αλείψετε με βούτυρο το καθένα.
-
5
Χαράζετε την τυρόπιτα σε φαρδιές λωρίδες και ρίχνετε βούτυρο από πάνω και 2 κουταλιές της σούπας νερό.
-
6
Την ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 με 50 λεπτά περίπου.
-
7
Εγώ την φτιάχνω σε ταψί νούμερο 34.
Σχόλια (6)