Τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο
Πολύ εύκολη και νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρεται κρύα να πιει τα υγρά και να μην μοιάζει σαν λασπωμένη!
Υλικά
-
1 ποτήρι χοντροτριμμένη φέτα
-
2 στραγγιστά γιαούρτια
-
2 αβγά
-
ψιλοκομμένο δυόσμο
-
αλάτι και πιπέρι
-
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ βάζουμε από πάνω τον τρίφτη και από τη χοντρή μεριά του τρίφτη χοντροτρίβουμε τη φέτα.
-
2
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το τυρί. Προσθέτουμε τα γιαούρτια, το αλεύρι, το αραβοσιτέλαιο, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
-
3
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
-
4
Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Σχόλια (12)