Τυρόπιτα με γιαούρτι

Bαθμολογία: 4.9565
       
 
23 ψήφοι
,

Περιγραφή

Μια γευστικότατη μαλακή τυρόπιτα.

Τυρόπιτα με γιαούρτι
photo: golfo

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. τριμμένη φέτα
  • 50 γρ. τριμμένη Gouda ή άλλο κασέρι
  • 250-300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 αυγά (2 για την γεμιση και 1 για άλειμμα απο πάνω)
  • 2-3 κ.σ. γάλα (προαιρετικά)
  • αλάτι (με προσοχή)
  • λευκό και μαύρο πιπέρι
  • θυμάρι, πάπρικα, ματζουράνα, κύμινο ή ό,τι άλλο μυρωδικό θέλετε
  • βούτυρο για το ταψί
  • 1 πακέτο φύλλα (ή 6 χειροποίητα)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Κόστος:
(10 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(10 ψήφοι)
Προετοιμασία: 17' (8 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 47' (8 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Αναμειγνύουμε τη φέτα, το κασέρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά πολύ καλα, δοκιμάζουμε για το αλάτι και πράτουμε αναλόγως τις γεύσεις μας.

Βήμα 2
2)

Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Βήμα 3
3)

Ανακατεύουμε πολύ καλα. Πρέπει να είναι ρευστή η γέμιση, αν δεν είναι προσθέτουμε το γάλα.

Βήμα 4
4)

Βουτυρώνουμε το ταψί μας.

Βήμα 5
5)

Απλώνουμε δυο φύλλα κι ενδιάμεσα βάζουμε μερικά μικρά κομματάκια βούτηρο. Ρίχνουμε την μισή γέμιση, τοποθετούμε ένα φύλλο και ρίχνουμε την άλλη μισή.

Βήμα 6
6)

Βρέχουμε το τελευταίο φύλλο με λίγο γάλα ή αυγό.

Βήμα 7
7)

Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα και πάλι ενδιάμεσα μερικά μικρά κομματάκια βούτυρο.

Βήμα 8
8)

Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

  • Το πακέτο με τα φύλλα που χρησιμοποιήσα είχε 6 φύλλα.
  • Με το βούτυρο αντικαθιστώ το λάδι που βάζουνε μερικοί.
  • Τα φύλλα εκτός από το κάτω κάτω, τα υπόλοιπα τα τοποθετούμε σουρωμένα.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sofia-56, 24-10-10  
    Μπράβο Γωγώ μου !!! Πάντα ήθελα να βρώ μια τυρόπιτα σαν αυτή και χάρηκα που την έγραψες εσυ.Πρέπει να είναι θεϊκή.
    Ξεφεύγει από τις συνηθισμένες που κάνω.Και πάλι μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 20-11-10  
    πολυ ωραια τυροπιτα ετσι την κανω κι εγω με την μονη διαφορα πως εγω στρωνω φυλλο και τυρια εναλαξ και μετα την χαρακωνω και ριχνω απο επανω το μιγμα γαλακτος και αυγων,το αφηνω 5 λεπτα να τραβηξει λιγο μεσα στα φυλλα και μετα το ψηνω,το αποτελεσμα υπεροχο.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Σίντυ30, 20-11-10  
    Υπέροχη φαίνεται Γωγώ μου!!!Αχ τι μου κάνεις τώρα που νηστεύω!!!!Θα την κάνω όμως οπωσδήποτε μετά. Μια ερώτηση μονάχα, το φύλλο είναι χωριάτικο, κρούστας ή μπορώ να το κάνω και με φύλλο κουρού?
    #
    Σχόλιο από Gogo_Lacta, 20-11-10  
    αρχικα ευχαριστω για τα πιρουνακια!!! Σιντυ νομιζω οτι ειχα χρησιμοποιησει χωριατικο... με κουρου δε ξερω πως θα γινει αν θες δοκιμασε το και πες μας!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 5-12-10  
    Νοστιμότατη και εύκολη τυρόπιτα.
    #
    Σχόλιο από themidaa, 5-8-11  
    pragmatika iperoxi sintagi,mou arese poli, aloste sinfoni ke i golfo!!!
    #
    Σχόλιο από eliza04, 8-10-12  
    Τέλεια τυρόπιτα! Έκανα εγώ το φύλλο για πρώτη φορά και έγινε πολύ νόστιμη!
    #
    Σχόλιο από titina_pan, 23-11-12  
    molis tin eftia3a...super!!
    #
    Σχόλιο από Tina Tn, 29-11-12  
    πολυ ωραια συνταγη συμφωνω ομωσ και με τη golfo,η τυροπιτα για να γινει αφρατη θελει το υγρο στοιχειο στο τελοσ να μεινει και να τραβηξει,ετσι και ετοιμο φυλλο να εχεισ βαλει γινεται καταπληκτικη
    #
    Σχόλιο από tortilla, 21-1-13  
    Πολύ νόστιμη. Πρόσθεσα στη γέμιση δύο αυγά χτυπημένα με λίγο γάλα, και το τρίτο αυγουλάκι πάλι με γάλα το χρησιμοποίησα για να την περιλούσω.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 22-1-13  
    Χρησιμοποίησα δικό μου φύλλο. Πολύ νόστιμη και εύκολη.
    #
    Σχόλιο από kok76, 20-5-13  
    δοκίμασα την συνταγή σήμερα ήταν πραγματικά υπέροχη!!!
    #
    Σχόλιο από salvatricia, 7-6-13  
    #
    Σχόλιο από basilo 20, 11-9-13  
    τελεια τυροπιτα μονο αυτη φτιαχνω πλεον
    #
    Σχόλιο από bluevayera, 13-3-14  
    τελεια κ γω ολο αυτη φτιαχνω πια
    #
    Σχόλιο από aleka27, 9-11-14  
    μας άρεσε όλους..παρέλειψα τελείως τα μυρωδικά αλλά βγήκε το ίδιο νόστιμη
    #
    Σχόλιο από Chocolate Pirate, 5-12-14  
    Υπέροχη! Πανεύκολη και πολύ γρήγορη!
    #
    Σχόλιο από LanaBrinks, 5-1-15  
    #
    Σχόλιο από bettyboop123, 23-5-15  
    #
    Σχόλιο από ATHINA_SERRES, 17-10-15  
    Μόλις την έφτιαξα ... αντι για βούτυρο έβαλα ελαιόλαδο στα φύλλα , πολύ ωραία και αφράτη !!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    22 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sofia-56, 24-10-10  
    Μπράβο Γωγώ μου !!! Πάντα ήθελα να βρώ μια τυρόπιτα σαν αυτή και χάρηκα που την έγραψες εσυ.Πρέπει να είναι θεϊκή.
    Ξεφεύγει από τις συνηθισμένες που κάνω.Και πάλι μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 5-12-10  
    Νοστιμότατη και εύκολη τυρόπιτα.
    #
    Σχόλιο από themidaa, 5-8-11  
    pragmatika iperoxi sintagi,mou arese poli, aloste sinfoni ke i golfo!!!
    #
    Σχόλιο από eliza04, 8-10-12  
    Τέλεια τυρόπιτα! Έκανα εγώ το φύλλο για πρώτη φορά και έγινε πολύ νόστιμη!
    #
    Σχόλιο από titina_pan, 23-11-12  
    molis tin eftia3a...super!!
    #
    Σχόλιο από Tina Tn, 29-11-12  
    πολυ ωραια συνταγη συμφωνω ομωσ και με τη golfo,η τυροπιτα για να γινει αφρατη θελει το υγρο στοιχειο στο τελοσ να μεινει και να τραβηξει,ετσι και ετοιμο φυλλο να εχεισ βαλει γινεται καταπληκτικη
    #
    Σχόλιο από tortilla, 21-1-13  
    Πολύ νόστιμη. Πρόσθεσα στη γέμιση δύο αυγά χτυπημένα με λίγο γάλα, και το τρίτο αυγουλάκι πάλι με γάλα το χρησιμοποίησα για να την περιλούσω.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 22-1-13  
    Χρησιμοποίησα δικό μου φύλλο. Πολύ νόστιμη και εύκολη.
    #
    Σχόλιο από kok76, 20-5-13  
    δοκίμασα την συνταγή σήμερα ήταν πραγματικά υπέροχη!!!
    #
    Σχόλιο από salvatricia, 7-6-13  
    #
    Σχόλιο από basilo 20, 11-9-13  
    τελεια τυροπιτα μονο αυτη φτιαχνω πλεον
    #
    Σχόλιο από bluevayera, 13-3-14  
    τελεια κ γω ολο αυτη φτιαχνω πια
    #
    Σχόλιο από aleka27, 9-11-14  
    μας άρεσε όλους..παρέλειψα τελείως τα μυρωδικά αλλά βγήκε το ίδιο νόστιμη
    #
    Σχόλιο από Chocolate Pirate, 5-12-14  
    Υπέροχη! Πανεύκολη και πολύ γρήγορη!
    #
    Σχόλιο από LanaBrinks, 5-1-15  
    #
    Σχόλιο από bettyboop123, 23-5-15  
    #
    Σχόλιο από ATHINA_SERRES, 17-10-15  
    Μόλις την έφτιαξα ... αντι για βούτυρο έβαλα ελαιόλαδο στα φύλλα , πολύ ωραία και αφράτη !!
    #
    Σχόλιο από Cookakim, 12-1-16  
    Εκπληκτική τυρόπιτα!! Την έκανα με φύλλο σφολιάτας γιατί αυτό είχα στο ψυγείο μου. Επίσης, έβαλα 2 αυγά αντί για 3 (1 μέσα και 1 για άλειμμα). Όλα τα υπόλοιπα τα έκανα όπως τα λέει η συνταγή. Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από KaterinaKaterinaki, 1-2-16  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 16-2-16  
    Πολύ νόστιμη τυρόπιτα! Εγώ χρησιμοποίησα το φύλλο της συνταγής "Φύλλο πραγματικά χωριάτικο".
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Σίντυ30, 20-11-10  
    Υπέροχη φαίνεται Γωγώ μου!!!Αχ τι μου κάνεις τώρα που νηστεύω!!!!Θα την κάνω όμως οπωσδήποτε μετά. Μια ερώτηση μονάχα, το φύλλο είναι χωριάτικο, κρούστας ή μπορώ να το κάνω και με φύλλο κουρού?
    #
    Σχόλιο από Gogo_Lacta, 20-11-10  
    αρχικα ευχαριστω για τα πιρουνακια!!! Σιντυ νομιζω οτι ειχα χρησιμοποιησει χωριατικο... με κουρου δε ξερω πως θα γινει αν θες δοκιμασε το και πες μας!

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από golfo, 20-11-10  
    πολυ ωραια τυροπιτα ετσι την κανω κι εγω με την μονη διαφορα πως εγω στρωνω φυλλο και τυρια εναλαξ και μετα την χαρακωνω και ριχνω απο επανω το μιγμα γαλακτος και αυγων,το αφηνω 5 λεπτα να τραβηξει λιγο μεσα στα φυλλα και μετα το ψηνω,το αποτελεσμα υπεροχο.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 18-5-16  
    Την έκανα με χωριάτικο φύλλο (αγοραστό), με μερικές αλλαγές.
    Πρώτον έβαλα λαδάκι αντί για βούτυρο (που εγώ το προτιμώ). Δεν έβαλα καθόλου κίτρινο τυρί, μόνο φέτα. Χρησιμοποίησα μιάμιση δόση γέμισης περίπου (μου φάνηκε λίγη η μια δόση στο ταψί). Έγινε φανταστική και πολύ εύκολα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Όλα για τις πίτες
    Οι πίτες είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    πιτες
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της maria.papakosta
    Dikaia
    Ένα βιβλίο 170 αγαπημένων συνταγών, του/της Diane72
    Πιτουλες και ζυμαράκια
    Ένα βιβλίο 144 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
    ΕΦΗ ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 362 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 674 αγαπημένων συνταγών, του/της kmastrogianni