Τυρόπιτα με γιαούρτι
Μια γευστικότατη μαλακή τυρόπιτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το πακέτο με τα φύλλα που χρησιμοποιήσα είχε 6 φύλλα.Με το βούτυρο αντικαθιστώ το λάδι που βάζουνε μερικοί.Τα φύλλα εκτός από το κάτω κάτω, τα υπόλοιπα τα τοποθετούμε σουρωμένα. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
400 γρ. τριμμένη φέτα
-
50 γρ. τριμμένη Gouda ή άλλο κασέρι
-
250-300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
3 αυγά (2 για την γεμιση και 1 για άλειμμα απο πάνω)
-
2-3 κ.σ. γάλα (προαιρετικά)
-
αλάτι (με προσοχή)
-
λευκό και μαύρο πιπέρι
-
θυμάρι, πάπρικα, ματζουράνα, κύμινο ή ό,τι άλλο μυρωδικό θέλετε
-
βούτυρο για το ταψί
-
1 πακέτο φύλλα (ή 6 χειροποίητα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμειγνύουμε τη φέτα, το κασέρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά πολύ καλα, δοκιμάζουμε για το αλάτι και πράτουμε αναλόγως τις γεύσεις μας.
-
2
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
-
3
Ανακατεύουμε πολύ καλα. Πρέπει να είναι ρευστή η γέμιση, αν δεν είναι προσθέτουμε το γάλα.
-
4
Βουτυρώνουμε το ταψί μας.
-
5
Απλώνουμε δυο φύλλα κι ενδιάμεσα βάζουμε μερικά μικρά κομματάκια βούτηρο. Ρίχνουμε την μισή γέμιση, τοποθετούμε ένα φύλλο και ρίχνουμε την άλλη μισή.
-
6
Βρέχουμε το τελευταίο φύλλο με λίγο γάλα ή αυγό.
-
7
Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα και πάλι ενδιάμεσα μερικά μικρά κομματάκια βούτυρο.
-
8
Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
Σχόλια (26)
Ξεφεύγει από τις συνηθισμένες που κάνω.Και πάλι μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!