Τυρόπιτα με λουκάνικα
Μια τυροπιτούλα που θυμίζει πίτσα...
Λίγα μυστικά ακόμα
Αφού ψηθεί την αφήνω 10'-15' να κρυώσει και την κόβω κομμάτια. Την βγάζω από το ταψί για να μην νοτίσουν τα φύλλα.
Υλικά
-
500 gr φύλλο κρούστας
-
500 gr τυριά τριμμένα (ρεγκάτο, γκούντα, ένταμ..)
-
1 συσκευασία λουκάνικα κοκτέιλ
-
πιπεριές 1 πράσινη-1 κόκκινη-1 πορτοκαλί
-
5 αυγά
-
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
-
1/2 ποτήρι λάδι
-
αλάτι (ανάλογα τι τυριά θα διαλέξετε)
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύω στο μίξερ τα αυγά, το γάλα, το λάδι, το πιπέρι και το αλάτι.
-
2
Ψιλοκόβω τις πιπεριές και τα λουκάνικα.
-
3
Λαδώνω το ταψί και στρώνω 3 φύλλα κάτω λαδωμένα. Βάζω από το μίγμα τυριών, λουκάνικα, πιπεριές και λίγο από το μίγμα αυγών. Στρώνω 2 φύλλα λαδωμένα και συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο. Μίγμα αυγών θα βάλουμε κι από πάνω άρα κρατάμε και για το τέλος (σχεδόν το περισσοτέρο..).
-
4
Πάνω πάνω βάζω 3 φύλλα λαδωμένα και ρίχνω το υπόλοιπο μίγμα αυγών. Περιμένω 1' (να μουλιάσουν λίγο τα φύλλα από πάνω) και κόβω την πίτα σε κομμάτια μέχρι κάτω.
-
5
Την ψήνω πάνω κάτω στους 200 βαθμούς για περίπου 30'.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια