Τυρόπιτα με μπεσαμέλ 2
Μία τυρόπιτα πολύ εύκολη, μέχρι και παιδάκι μπορεί να την κάνει, με τριφτό φύλλο και πολύ μαλακή γέμιση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν την παιδέψω πολύ την ζύμη θα μου σκληρύνει πολύ. Ρίχνω την πρώτη κούπα νερό με την μία μετά και την άλλη με την μία και μετά ανακατεύω. Κάθε φορά που διπλώνω να σιγουρεύομαι ότι δεν διπλώνω μη λαδωμένη πλευρά, πάντα λαδώνω και διπλώνω
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλο το αλεύρι και κρατάμε μόνο λίγο για να αλευρώνουμε το τραπέζι. Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύδι και τέλος την σόδα. Προσθέτουμε το νερό σιγά-σιγά και με μια γρήγορη δεξιόστροφη κίνηση το ανακατεύουμε. Δεν θέλει πολύ δουλειά μόλις ξεκολλήσει από τα χέρια μας είναι έτοιμο.
-
2
Το κάνουμε μία μπάλα και μετά το χωρίζουμε στα δύο. Παίρνουμε το ένα μπαλάκι και το ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο, το βουτυρώνουμε και το διπλώνουμε σαν να διπλώνουμε μία κόλα χαρτί σε πολύ μικρό κομμάτι.
-
3
Το βάζουμε στο ψυγείο και κάνουμε το ίδιο και με το άλλο μπαλάκι.
-
4
Μετά κάνουμε την Μπεσαμέλ.
-
5
Σε ένα μπολάκι τρίβω την φέτα, προσθέτω τα αυγά που έχω χτυπήσει ελαφρά, το μαϊντανό και τέλος προσθέτω και τη μπεσαμέλ.
-
6
Βγάζω το ζυμάρι μου από το ψυγείο και το ανοίγω το κάθε πακετάκι σε 1 μεγάλο και λεπτό φύλλο.
-
7
Σε ένα ταψί που έχω λαδώσει ελαφρά, βάζω το 1ο φύλλο μου, ρίχνω την γέμιση μου και μετά από πάνω τοποθετώ το 2ο φύλλο μου. Κλείνω τις άκρες στριφογυρίζοντας τις και χαράζω από πάνω ελαφρά σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές σχηματίζοντας τα κομματάκια της πίτας μου, εφόσον την έχω λαδώσει πρώτα όμως.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)