κύρια φωτογραφία συνταγής Τυρόπιτα με μπεσαμέλ 2
ευαγγελία28
ευαγγελία28 @cook_8476062

Μία τυρόπιτα πολύ εύκολη, μέχρι και παιδάκι μπορεί να την κάνει, με τριφτό φύλλο και πολύ μαλακή γέμιση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν την παιδέψω πολύ την ζύμη θα μου σκληρύνει πολύ. Ρίχνω την πρώτη κούπα νερό με την μία μετά και την άλλη με την μία και μετά ανακατεύω. Κάθε φορά που διπλώνω να σιγουρεύομαι ότι δεν διπλώνω μη λαδωμένη πλευρά, πάντα λαδώνω και διπλώνω

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό αλεύρι
  2. 1/2 κούπα βούτυρο
  3. λίγο λάδι
  4. 1 1/2 κ.σ. αλάτι
  5. 1 κ.σ. ξύδι
  6. 1/2 κ.γλ. σόδα φαγητού
  7. 2 κούπες χλιαρό νερό
  8. 1 κούπα γάλα
  9. 5 κ.σ. αλεύρι
  10. 2 κ.σ. βούτυρο
  11. μαϊντανό
  12. 120 γρ. φέτα
  13. 1 δόση μπεσαμέλ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκάνη βάζουμε όλο το αλεύρι και κρατάμε μόνο λίγο για να αλευρώνουμε το τραπέζι. Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύδι και τέλος την σόδα. Προσθέτουμε το νερό σιγά-σιγά και με μια γρήγορη δεξιόστροφη κίνηση το ανακατεύουμε. Δεν θέλει πολύ δουλειά μόλις ξεκολλήσει από τα χέρια μας είναι έτοιμο.

  2. 2

    Το κάνουμε μία μπάλα και μετά το χωρίζουμε στα δύο. Παίρνουμε το ένα μπαλάκι και το ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο, το βουτυρώνουμε και το διπλώνουμε σαν να διπλώνουμε μία κόλα χαρτί σε πολύ μικρό κομμάτι.

  3. 3

    Το βάζουμε στο ψυγείο και κάνουμε το ίδιο και με το άλλο μπαλάκι.

  4. 4

    Μετά κάνουμε την Μπεσαμέλ.

  5. 5

    Σε ένα μπολάκι τρίβω την φέτα, προσθέτω τα αυγά που έχω χτυπήσει ελαφρά, το μαϊντανό και τέλος προσθέτω και τη μπεσαμέλ.

  6. 6

    Βγάζω το ζυμάρι μου από το ψυγείο και το ανοίγω το κάθε πακετάκι σε 1 μεγάλο και λεπτό φύλλο.

  7. 7

    Σε ένα ταψί που έχω λαδώσει ελαφρά, βάζω το 1ο φύλλο μου, ρίχνω την γέμιση μου και μετά από πάνω τοποθετώ το 2ο φύλλο μου. Κλείνω τις άκρες στριφογυρίζοντας τις και χαράζω από πάνω ελαφρά σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές σχηματίζοντας τα κομματάκια της πίτας μου, εφόσον την έχω λαδώσει πρώτα όμως.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

ευαγγελία28
ευαγγελία28 @cook_8476062
ξέχασα να γράψω στους 200oC για 45 λεπτά στο πάνω κάτο.δέν πρέπει να κοκκινίσει μόνο ελαφρά να πάρει χρυσο χρώμα.

Από

ευαγγελία28
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα