κύρια φωτογραφία συνταγής Τυρόπιτα με μπεσαμέλ
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

70 Minutes
  1. 200 γρ. τυρί φέτα
  2. 200 γρ ανθότυρο
  3. 200 γρ κασέρι
  4. 2 φλιτζ.τσαγιού μπεσαμέλ (ή μπεσαμέλ)
  5. 5-6 αυγά
  6. πιπέρι
  7. μοσχοκάρυδο
  8. 3/4 φλιτζ. βούτηρο λιωμένο (για το άλειμα των φύλλων)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ (χωρίς να προσθέσουμε τα αβγά της βασικής συνταγής της μπεσαμέλ).

  2. 2

    Προσθέτουμε 5-6 αβγά και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

  3. 3

    Βάζουμε τα τυρία σε ένα μεγάλο μπόλ (αφού τα έχουμε τρίψει) ρίχνουμε την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Βουτηρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα μισά φυλλά, βουτηρώνοντας ένα-ένα, με το λιωμένο βούτηρο.

  5. 5

    Απλώνουμε απο επάνω την γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης βουτηρώνουμε ένα-ένα.

  6. 6

    Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, φροντίζοντας να φτάσει μέχρι τα τελευταία κάτω φύλλα.

  7. 7

    Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 45-50 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

Indiannoula
Indiannoula @cook_8451208
Αν κάποιος έχει δοκιμάσει την συγκεκριμένη συνταγή, μπορεί να μου πει αν η γέμιση γίνεται λίγο ρευστή και όχι σταθερή όπως στην συνηθισμένη τυρόπιτα ? Ευχαριστώ

Από

Afroditi D
Afroditi D @cook_8450858
στις
Patra,