Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για παραδοσιακή τυρόπιτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η αναλογία των τυριών μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα προσωπικά γούστα, π.χ κάποιος μπορεί να αφαιρέσει λίγη φέτα και να προσθέσει ίση ποσότητα κίτρινου τυριού.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την ζύμη εκτός από το αυγό και το σουσάμι, ζυμώνουμε και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.
-
2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά τριμμένα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για την γέμιση.
-
3
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε δύο φύλλα (το κάτω φύλλο πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος και πάχος από το επάνω).
-
4
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε το κάτω φύλλο.
-
5
Προσθέτουμε την γέμιση.
-
6
Σκεπάζουμε με το επάνω φύλλο και γυρίζουμε το τμήμα του κάτω φύλλου που περισσεύει προς τα μέσα για να κλείσουμε την πίτα.
-
7
Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και προσθέτουμε το σουσάμι.
-
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45'.
Σχόλια (4)