κύρια φωτογραφία συνταγής Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο
angelina-g
angelina-g @cook_8496888
,

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για παραδοσιακή τυρόπιτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η αναλογία των τυριών μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα προσωπικά γούστα, π.χ κάποιος μπορεί να αφαιρέσει λίγη φέτα και να προσθέσει ίση ποσότητα κίτρινου τυριού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
  1. Για την ζύμη
  2. 350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  4. 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  5. λίγο χλιαρό νερό (όσο πάρει)
  6. αλάτι
  7. αυγό (για επάλειψη)
  8. Για την γέμιση
  9. 200 γρ. ανθότυρο
  10. 200 γρ. φέτα
  11. 200 γρ. κίτρινα τυριά
  12. 3/4 φλ. γάλα
  13. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την ζύμη εκτός από το αυγό και το σουσάμι, ζυμώνουμε και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.

  2. 2

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά τριμμένα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για την γέμιση.

  3. 3

    Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε δύο φύλλα (το κάτω φύλλο πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος και πάχος από το επάνω).

  4. 4

    Λαδώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε το κάτω φύλλο.

  5. 5

    Προσθέτουμε την γέμιση.

  6. 6

    Σκεπάζουμε με το επάνω φύλλο και γυρίζουμε το τμήμα του κάτω φύλλου που περισσεύει προς τα μέσα για να κλείσουμε την πίτα.

  7. 7

    Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και προσθέτουμε το σουσάμι.

  8. 8

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45'.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

zara
zara @mitsuko1976
Καλημέρα angelina!Μ αρέσουν υπερβολικά οι πίτες και η δική σου μου φαίνεται πολύ απλή.Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις..Η ζύμη γίνεται σφιχτή ή μαλακιά? γιαούρτι το απλό η στραγγιστό και το μισό είναι 100γρ.? Τι μέγεθος να είναι το πυρέξ? Την πιτούλα την ψήνουμε χωρίς να την κόψουμε? Το φύλλο είναι σάν κουρού ή ανοίγει φυλλαράκια?...Σε ζάλισα και αν θέλεις μ απαντάς.

Από

angelina-g
angelina-g @cook_8496888
στις
,