Τυρόπιτα μούρλια
Ειναι μια ευκολη και νοστιμη πιτα που θα ξετρελανει τους παντες
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 πακετο σφολιατας
-
2 ποτηρια γαλα
-
1/2 ποτηρι ψιλο σιμιγδαλι
-
500-600 γρ φετα (εδω μπορειτε να βαλετε μισο φετα και μισο μανουρι)
-
πιπερι
-
λαδακι για το ταψι
-
σουσαμακι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζετε στο ταψι λαδακι και απλωνετε το ενα φυλλο σφιολιατας.
-
2
Σε μια κατσαρολα βαζετε το γαλα και το σιμιγδαλι και κανετε μια κρεμουλα.
-
3
Αφου τριψετε τα τυρια τα βαζετε και αυτα και ανακατευετε με την κρεμουλα.
-
4
Προσθεστε λιγο πιπερι και βαλτε την κρεμα στο ταψι.
-
5
Βαλτε και το αλλο φυλλο σφολιατας και κλειστε της ακρες σαν κορδονακι.
-
6
Κοψτε χαρακωστε ριξτε λιγο νερακι ραντιστα και το σουσαμακι και ισως λιγο λαδακι απο πανω.
-
7
Ψηστε στους 180 βαθμους ισως για 1 ωρα. Καλη ορεξη!!
Σχόλια (123)