marytsilo
marytsilo @marytsilo
,ΕΛΛΑΔΑ

Σπιτική στριφτή τυρόπιτα,νοστιμότατη, με τραγανό φύλλο και λαχταριστή γέμιση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε ότι γέμιση θέλετε, αυτοσχεδιάστε. Το φύλλο μπορείτε να το ανοίξετε με τη μέθοδο του ήλιου και γίνεται υπέροχο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. φύλλο Για το
  2. 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1 κουταλάκι αλάτι
  4. 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  5. 1 κουταλιά σούπας ξύδι
  6. νερό χλιαρό
  7. Γέμιση
  8. 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  9. 1/4 φέτα θρυματισμένη
  10. λίγη μυζήθρα ή ανθότυρο (προαιρετικά)
  11. 1 αυγό χτυπημένο
  12. πιπέρι
  13. ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατέψτε καλά.Αν είναι πολύ σφιχτή αραιώστε με λίγο γάλα.

  2. 2

    Ετοιμάστε το φύλλο.Σε μια λεκάνη βάλτε το αλεύρι κάντε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίξτε το αλάτι,το λάδι και το ξύδι.Ρίξτε το νερό λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να μη κολλάει στα χέρια.Σκεπάστε κι αφήστε το να ξεκουραστεί για 20' τουλάχιστον.

  3. 3

    Χωρίστε το ζυμάρι στα δύο ή τρία,αναλόγως πόσο μεγάλες τις θέλετε τις τυρόπιτες.

  4. 4

    Ανοίξτε ένα μακρόστενο φύλλο,αλείψτε το με λίγο ελαιόλαδο.

  5. 5

    Κατα μήκος του φύλλου βάλτε λίγη γέμιση,σκεπάστε με την άκρη του φύλλου και ξαναβάλτε άλλη μια φορά κατά μήκος γέμιση.

  6. 6

    Τυλίξτε τη σε ρολό και μετά σε σαλίγκαρο.Επαναλάβετε και με το υπόλοιπο φύλλο και γέμιση.Λαδώστε ένα ταψί και βάλτε τις.

  7. 7

    Αλείψτε τις με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με σουσάμι.

  8. 8

    Ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις έως ότου ροδίσουν, σε 1 ώρα περίπου αναλόγως τον φούρνο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

titi7
titi7 @cook_8512630
Αυτην την συνταγη την λατρευω, ουτε που θυμαμαι ποσες φορες την εχω φτιαξει!! υπεροχη τυροπιτα, Χαιρομαι παρα πολυ που την ανεβασες ωστε να μπορεσω να την βρω και να την φτιαξω !!! Σ ευχαριστω !!!

Από

marytsilo
marytsilo @marytsilo
στις
,ΕΛΛΑΔΑ