Τυροπιτάκια εύκολα και γρήγορα
Είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή, όπως λέει και ο τίτλος, για όταν έχουμε καλεσμένους και καθόλου χρόνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα φύλλα τα χρησιμποποιούμε ένα ένα. Το ψήσιμο δεν πρέπει να είναι υπερβολικό για να μην μαδάει το φύλλο. Την μοτσαρέλα την βάζουμε γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Για να μην αρπάξει πολύ το φύλλο και για να ροδίσει απλώς καλά το τυρί.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από την μοτσαρέλα.
-
2
Ανοίγουμε τα φύλλα και όπως είναι τα κόβουμε στην ευθεία σε 3 ή 4 ευθείες, για να τα φτιάξουμε τυροπιτάκια. Βάζουμε όλες τις δεσμίδες την μια πάνω στην άλλη και ξεκινάμε.
-
3
Λαδώνουμε με το πινέλο το πρώτο φύλλο και βάζουμε γέμιση σε όλο το μάκρος. Τυλίγουμε σε τρίγωνο.
-
4
Κάνουμε το ίδιο με όλα τα υπόλοιπα και φυσικά τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολα.
-
5
Τα αλείφουμε όλα με λίγο λάδι και βάζουμε πολύ μικρή ποσότητα μοτσαρέλα πάνω στο κάθε τυροπιτάκι.
-
6
Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς, στην κεραμική κουζίνα στο αλ γκούστο στην κάτω κάτω θέση ή σε πάνω κάτω αντίσταση στη μεσαία θέση σε οποιαδήποτε κουζίνα, στην ίδια θερμοκρασία, για γύρω στα 30 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια