κύρια φωτογραφία συνταγής Τυροπιτάκια εύκολα και γρήγορα

Τυροπιτάκια εύκολα και γρήγορα

24 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617

Είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή, όπως λέει και ο τίτλος, για όταν έχουμε καλεσμένους και καθόλου χρόνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα φύλλα τα χρησιμποποιούμε ένα ένα. Το ψήσιμο δεν πρέπει να είναι υπερβολικό για να μην μαδάει το φύλλο. Την μοτσαρέλα την βάζουμε γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Για να μην αρπάξει πολύ το φύλλο και για να ροδίσει απλώς καλά το τυρί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 Minutes
  1. 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  2. Λάδι για το λάδωμα όλων των φύλλων
  3. 3/4 του κιλού φέτα
  4. 300 γρ. ανθότυρο
  5. 1 1/2 φλυτζάνι γάλα ή και 2, αναλόγως πόσο θα απορροφήσει το συγκεκριμένο τυρί. Να μην είναι το μίγμα τελείως ζουμί. Να είναι χυλός.
  6. 4 κουταλιές αλεύρι
  7. Πιπέρι αρκετό
  8. Άνηθο ή δυόσμο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από την μοτσαρέλα.

  2. 2

    Ανοίγουμε τα φύλλα και όπως είναι τα κόβουμε στην ευθεία σε 3 ή 4 ευθείες, για να τα φτιάξουμε τυροπιτάκια. Βάζουμε όλες τις δεσμίδες την μια πάνω στην άλλη και ξεκινάμε.

  3. 3

    Λαδώνουμε με το πινέλο το πρώτο φύλλο και βάζουμε γέμιση σε όλο το μάκρος. Τυλίγουμε σε τρίγωνο.

  4. 4

    Κάνουμε το ίδιο με όλα τα υπόλοιπα και φυσικά τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολα.

  5. 5

    Τα αλείφουμε όλα με λίγο λάδι και βάζουμε πολύ μικρή ποσότητα μοτσαρέλα πάνω στο κάθε τυροπιτάκι.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς, στην κεραμική κουζίνα στο αλ γκούστο στην κάτω κάτω θέση ή σε πάνω κάτω αντίσταση στη μεσαία θέση σε οποιαδήποτε κουζίνα, στην ίδια θερμοκρασία, για γύρω στα 30 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617
στις