Titsi
Titsi @titsaki
,

Τυροπιτάκια πανεύκολα, κάτι μεταξύ τύπου κρουασάν και κούρου, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
περίπου 60 τεμάχια
  1. 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  2. 4 αυγά ολόκληρα και έναν κρόκο
  3. 1 φακελάκι μαγιά ξερή ή 1/2 πακετάκι φρέσκιας
  4. 1 ποτήρι νερού γάλα χλιαρό
  5. 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως και λιγότερο)
  6. 1 πρέζα αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
  7. 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  8. 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι αγελάδος (προαιρετικό)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε το λάδι με τα 2 αυγά.

  2. 2

    Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα λαδιού-αυγών.

  3. 3

    Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.

  4. 4

    Τέλος, ρίχνουμε αλεύρι, τόσο όσο να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.

  5. 5

    Τέλος χωρίζουμε τη ζύμη σε 5-6 μπάλες.

  6. 6

    Ανοίγουμε με τον χονδρό πλάστη μία μπάλα ζυμάρι και την χωρίζουμε σε 8 τεμάχια (γίνονται 8 τριγωνάκια, όπως μία πίτσα).

  7. 7

    Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη φέτα με 2 αυγά ολόκληρα και προαιρετικά ρίχνουμε γιαούρτι (γίνεται πιο μαλακή η γέμισή μας).

  8. 8

    Απλώνουμε 1 κουτ.γλυκού του παραπάνω μείγματος στο ζυμάρι που έχουμε ανοίξει και χωρίσει σε 8 τριγωνάκια.

  9. 9

    Τυλίγουμε ένα-ένα τα τριγωνάκια από έξω προς τα μέσα.

  10. 10

    Επαναλαμβάνουμε με τις άλλες μπάλες ζύμης.

  11. 11

    Τοποθετούμε σε λαδόκολλα.

  12. 12

    Τα αλείφουμε με τον κρόκο ενός αυγού.

  13. 13

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25'.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

ATHINA_SERRES  SynAthina
ATHINA_SERRES SynAthina @SynAthina
Μολις γυρίσαμε απο τις διακοπές μας και μπήκαμε στις καθημερινές μας συνήθειες είπαμε να ανάψουμε το φούρνο..Πρώτη δοκιμή τα ευκολά τυροπιτάκια σου.Μας άρεσαν πολύ!!..Ισα που πρόλαβα να βγάλω τις φωτογραφίες και μετά εξαφανίστηκαν..

Από

Titsi
Titsi @titsaki
στις
,
Ένα από τα χόμπυ μου είναι η μαγειρική. Μέσα από το sintagespareas.gr έχω βρει τις πιο εκπληκτικές συνταγές! Γι' αυτό τον λόγο θα προσπαθήσω κι εγώ να το ανταποδώσω και να μοιραστώ μαζί σας τις καλύτερες συνταγές μου!
Δες περισσότερα