Τυροπιτάκια... εύκολα
Τυροπιτάκια πανεύκολα, κάτι μεταξύ τύπου κρουασάν και κούρου, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το λάδι με τα 2 αυγά.
-
2
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα λαδιού-αυγών.
-
3
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
-
4
Τέλος, ρίχνουμε αλεύρι, τόσο όσο να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
-
5
Τέλος χωρίζουμε τη ζύμη σε 5-6 μπάλες.
-
6
Ανοίγουμε με τον χονδρό πλάστη μία μπάλα ζυμάρι και την χωρίζουμε σε 8 τεμάχια (γίνονται 8 τριγωνάκια, όπως μία πίτσα).
-
7
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη φέτα με 2 αυγά ολόκληρα και προαιρετικά ρίχνουμε γιαούρτι (γίνεται πιο μαλακή η γέμισή μας).
-
8
Απλώνουμε 1 κουτ.γλυκού του παραπάνω μείγματος στο ζυμάρι που έχουμε ανοίξει και χωρίσει σε 8 τριγωνάκια.
-
9
Τυλίγουμε ένα-ένα τα τριγωνάκια από έξω προς τα μέσα.
-
10
Επαναλαμβάνουμε με τις άλλες μπάλες ζύμης.
-
11
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
-
12
Τα αλείφουμε με τον κρόκο ενός αυγού.
-
13
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25'.
Σχόλια (8)