Τυροπιτάκια ελαφριά
Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές για τυροπιτάκια αλλά πάντα με ενοχλούσε το ότι η ζύμη τους είχε είτε πολύ λάδι είτε πολύ βούτυρο είτε και τα δύο με αποτέλεσμα και να είναι παχυντικά και να αφήνουν μια έντονη γεύση λιπαρότητας στο στόμα... Αν αυτό σας ενοχλεί και εσάς και θέλετε μια πιο ελαφριά συνταγή για τυροπιτάκια, δοκιμάστε την ακόλουθη συνταγή... Εμένα μου άρεσαν πολύ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή βρήκα στο bettyscuisine.blogspot.com. Η πρωτότυπη συνταγή δεν αναφέρει να αφήσουμε τα τυροπιτάκια να ξαναφουσκώσουν αλλά εγώ το έκανα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Η γέμιση μου άρεσε πολύ αλλά οι ποσότητες που ανέφερε η συνταγή ήταν πολύ λίγες και γι αυτό τις διπλασίασα. ,Εννοείται ότι αν σας αρέσει το φύλλο μπορείτε να βάλετε ότι γέμιση θέλετε...
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε το αλεύρι σε μπολ, προσθέτετε τη μαγιά και το αλάτι ανακατεύετε, κάνετε λακουβίτσα και προσθέτετε το αυγό και το γάλα. Ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη (αν χρειαστεί μπορείτε να προσθέσετε αλεύρι ή γάλα).
-
2
Αφήνετε σκεπασμένο το μπολ σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί η ζύμη.
-
3
Ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης.
-
4
Κόβετε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού, ανοίγετε σε φύλλο κάθε μπαλάκι, προσθέτετε λίγη γέμιση και κλείνετε σε μισοφέγγαρο.
-
5
Αφήνετε στο ταψί τα τυροπιτάκια σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν και πάλι λίγο. Τα αλείφετε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νεράκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια (10)