Τυροπιτάκια και ζαμπονοτυροπιτάκια κουρού
Γευστικότατα τυροπιτάκια και ζαμπονοτυροπιτάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να βάλουμε και λίγο κετσαπ μέσα και είναι πεντανόστιμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ενα μπόλ μαζί με το λάδι το αυγό κ το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
-
2
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γινει μια ζύμη οχι πολύ σφιχτή.
-
3
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου 30 λεπτα.
-
4
Κόβουμε το τυρί και το ζαμπόν σε πολύ μικρα κομματάκια και την φέτα την πολτοποιούμε.
-
5
Μετά παίρνουμε λίγη ζύμη την πλάθουμε σε στρόγγιλο μπαλάκι και το πατάμε με την παλάμη μας να ανοίξει.
-
6
Γεμίζουμε με την φέτα ή ζαμπόν και τυρί.
-
7
Το κλείνουμε και το πατάμε με ενα πιρούνι να κλείσει καλά.
-
8
Βάζουμε λαδι σε ενα ταψί, βάζουμε τα τυροπιτάκια και απλώνουμε με ένα πινέλο λίγο αυγό απο πάνω. Τα ψήνουμε στους 200 βάθμους περίπου ενα τέταρτο.
Σχόλια (3)