ASTERI
ASTERI @cook_8449496
,Ελλάδα

Νοστιμότατα τυροπιτάκια που τρώγονται είτε ζεστά είτε κρύα

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην τα τοποθετήσετε πολύ κοντά στο ταψί γιατί φουσκώνουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

38 Minutes
2 ταψιά
  1. φύλλο Για το
  2. 1 κεσέ γιαούρτι
  3. 1 κούπα βούτυρο
  4. 0.5 κιλό (και παραπάνω) αλεύρι
  5. λίγο αλάτι και πιπέρι
  6. Για την γέμιση
  7. Διάφορα τριμμένα τυριά
  8. λίγο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης όλα μαζί μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε την γέμιση.

  3. 3

    Παίρνουμε μικρά μπαλάκια (λίγο μεγαλύτερο από καρύδι) και τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα.

  4. 4

    Τοποθετούμε μία κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.

  5. 5

    Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

  6. 6

    Αφού έχουμε τελειώσει με όλα τα τυποπιτάκια τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και σουσάμι.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για περίπου μισή ώρα.

Αντιδράσεις

Από

ASTERI
ASTERI @cook_8449496
στις
,Ελλάδα