Elenalda82
Elenalda82 @cook_8492793
Peiraias,Ellada

Γρήγορα, πάντα πετυχημένα και νόστιμα τυροπιτάκια κουρού! Την συνταγή αυτή μου την έδωσε η πεθερά μου η οποία την πήρε από μια κυρία που δούλευε σε φούρνο που έκλεισε κι ήταν ξακουστός για τα τυροπιτάκια του!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα τυροπιτάκια δε φουσκώνουν σχεδόν καθόλου, άρα στο ταψί μπορείτε να τα τοποθετήσετε αρκετά κοντά το ένα στο άλλο. Ωστόσο θα χρειαστείτε για αυτή την ποσότητα δύο ταψιά τα οποία καλύτερα να ψήσετε ξεχωριστά. Θα σας βγουν περίπου 35-42 τυροπιτάκια, ανάλογα με το μέγεθος.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

34 Minutes
  1. Για τη ζύμη
  2. 1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι
  3. 1 κεσεδάκι (ίδιο με του γιαουρτιού) καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
  4. 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  5. 1 κουταλιά σούπας γεμάτη βιταμ ή αλλο βουτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι λιωμένο
  6. 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  7. 550-600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  8. Για τη γέμιση
  9. 300 γρ. φέτα τριμμένη
  10. προαιρετικά πιπέρι ή δυόσμο ξερό (εγώ δεν βάζω)
  11. Λιγη γραβιερα τριμμενη εαν θελετε
  12. Για το άλειμμα
  13. 1 αυγό χτυπημένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη ζύμη μας βάζοντας και ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Δεν έχει σημασία η σειρά απλά το αλεύρι το ρίχνουμε στο τέλος και λίγο λίγο μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και να είναι σχετικά μαλακή. Για να σας βοηθήσω θα πάρει 550 γρμ. περίπου.

  2. 2

    Επίσης το κεσεδάκι γιαούρτι που βάζω εγώ είναι 320 γρ.

  3. 3

    Μόλις λοιπόν η ζύμη μας είναι έτοιμη (δε θα σας πάρει καθόλου χρόνο γίνεται αμέσως!) την αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένη για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη γέμιση θρυμματίζοντας τη φέτα και ανακατεύοντάς την με τα αυγά.

  4. 4

    Έτσι λοιπόν στη συνέχεια παίρνουμε από τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια στο μεγέθος περίπου ενός μέτριου καρυδιού (το μέγεθος το αποφασίζετε εσείς) και τα πατάμε με την παλάμη μας πάνω στον πάγκο για να ανοίξουν έχοντας λίγο πάχος, μην τα ανοίξετε σε λεπτό φύλλο. Τοποθετούμε στο καθένα ένα κουτ. γλυκού γέμιση και κλείνουμε σα μισοφέγγαρο πατώντας καλά με τα δάχτυλα γύρω γύρω.

  5. 5

    Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.

  6. 6

    Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά μέχρι να χρυσίσουν καλά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (108)

Maria P
Maria P @cook_29098273
Μπορώ να τα ετοιμάσω και να τα αποθηκεύσω στην κατάψυξη άψητα??

Από

Elenalda82
Elenalda82 @cook_8492793
στις
Peiraias,Ellada