Τυροπιτάκια με φέτα, pumaro και πιπεριές
Τέλεια μαλακά τυροπιτάκια που μοιάζουν με πιτσάκια! Δοκιμάστε τα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν σας αρέσει το ελαιόλαδο μπορείτε για πιο ελαφριά να βάλεται καλαμποκέλαιο! Γίνονται το ίδιο νόστιμα!
Υλικά
-
για τη ζύμη
-
1 γιαουρτάκι (total προτιμώ,πλήρες)
-
1 φλιτζάνι γάλα (πλήρες)
-
2 φλιτζάνια λάδι
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
φαρίνα όση τραβήξει
-
για τη γέμιση
-
400 γρ. περίπου φέτα
-
2 πιπεριές πράσινες
-
φέτα pumaro όσο να κοκκινήσει η
-
λίγο πιπέρι και ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το γάλα, γιαούρτι, λάδι, αλάτι και φαρίνα όσπου να γίνει μαλακή ζύμη να ξεκολάει απ'τα χέρια
-
2
Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα τριμμένη, ρίχνουμε pumaro με το μάτι να κοκκινήσει η φέτα, τις 2 πιπεριές σε μικρά κομματάκια, πιπέρι και τη ρίγανη
-
3
Παίρνουμε μπαλάκια απ'τη ζύμη, ανοίγουμε με το χέρι,βάζουμε λίγο απ'τη γέμιση και κλείνουμε με πιρούνι στην άκρη σαν μισοφέγγαρο.
-
4
Τα τοποθετούμε σε ελαφρά λαδομένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο όσπου να πάρουν χρώμα.
-
5
Τρώγονται και ζεστά και κρύα!
Σχόλια (10)