Τυροπιτάκια με χαμηλά λιπαρά
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
300 γρ. αλεύρι
-
1/2 κούπα νερό
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 αυγό
-
λίγο αλάτι
-
Για τη γέμιση
-
150 γρ. ανθότυρο 10%
-
100 γρ. Cottage cheese
-
150 γρ. φέτα light
-
2 ασπράδια αυγού
-
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη λεία και μαλακή.
-
2
Κατόπιν ανοίγετε φύλλο. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβετε μικρούς κυκλικούς δίσκους.
-
3
Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξήςαναμιγνύεται τα είδη τυριών μέσα σε ένα σκεύος. Προσθέτετε το δυόσμο, τα ασπράδια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν μείγμα.
-
4
Τοποθετείτε τη γέμιση πάνω στους κυκλικούς δίσκους και τους σκεπάζετε.
-
5
Αλείφετε τις άκρες τους με χτυπημένα ασπράδια αυγού και τις πιέζετε να κλείσουν καλά. Ψήνετε τα τυροπιτάκια στους 200°C για 45 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)