Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού 2
Χειροποίητη ζύμη κουρού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γάλα, η μαργαρίνη και το αυγό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.Η φέτα τρίβεται πιο καλά και μπορούμε πιο εύκολα να γεμίσουμε τα τυροπιτάκια αν βάλουμε λίγο λάδι όταν την πατάμε με το πηρούνι.Τη συνταγή αυτή την έδωσε μία ηθοποιός (μου διαφεύγει το όνομα) μια μέρα στην TV. Την έχω φτιάξει άπειρες φορές και έχει πάντα την ίδια επιτυχία,κανείς δεν μπορεί να σταματήσει στο ένα τυροπιτάκι!!! Αν θέλουμε βέβαια μπορούμε να κάνουμε μεγάλες τυρόπιτες. Καλή επιτυχία.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι το γάλα, το κεφαλοτύρι, τη μαργαρίνη, το ένα αυγό και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο ενώ παράλληλα λιώνουμε με πιρούνι τη φέτα.
-
2
Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες ζύμης, ανοίγουμε φυλαράκι όσο η παλάμη μας, γεμίζουμε με μία κουταλιά φέτα, κλείνουμε τη ζύμη σαν μισοφέγγαρο, αλείφουμε με αυγό ή γάλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν καλά.
Σχόλια (11)