κύρια φωτογραφία συνταγής Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού 2
kampir
kampir @lolacook_3

Χειροποίητη ζύμη κουρού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γάλα, η μαργαρίνη και το αυγό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.Η φέτα τρίβεται πιο καλά και μπορούμε πιο εύκολα να γεμίσουμε τα τυροπιτάκια αν βάλουμε λίγο λάδι όταν την πατάμε με το πηρούνι.Τη συνταγή αυτή την έδωσε μία ηθοποιός (μου διαφεύγει το όνομα) μια μέρα στην TV. Την έχω φτιάξει άπειρες φορές και έχει πάντα την ίδια επιτυχία,κανείς δεν μπορεί να σταματήσει στο ένα τυροπιτάκι!!! Αν θέλουμε βέβαια μπορούμε να κάνουμε μεγάλες τυρόπιτες. Καλή επιτυχία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
40-45 τυροπιτάκια
  1. 750 γρ. φαρίν απ
  2. 1 ποτήρι νερού γάλα
  3. 1 1/2 ποτήρι νερού κεφαλοτύρι τριμένο
  4. 250 γρ μαργαρίνη
  5. 500 γρ. φέτα τριμένη
  6. λίγο λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι το γάλα, το κεφαλοτύρι, τη μαργαρίνη, το ένα αυγό και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο ενώ παράλληλα λιώνουμε με πιρούνι τη φέτα.

  2. 2

    Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες ζύμης, ανοίγουμε φυλαράκι όσο η παλάμη μας, γεμίζουμε με μία κουταλιά φέτα, κλείνουμε τη ζύμη σαν μισοφέγγαρο, αλείφουμε με αυγό ή γάλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν καλά.

Σχόλια (11)

Από

kampir
kampir @lolacook_3
στις