Τυροπιτάκια με ζύμη ρετσίνας
Νόστιμη και εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
2 φλυτζάνια καλαμποκέλαιο
-
1 φλυτζάνι ρετσίνα
-
1 κιλο (παρά κάτι) αλεύρι
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 κ.σ. αλάτι
-
Για τη γέμιση
-
0.5 κιλό μυζήθρα
-
2 φέτες λευκό τυρί
-
1 κ.σ αλάτι
-
1 αυγό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο, τη ρετσίνα,το αλάτι και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ
-
2
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη (προσέχουμε να μην είναι σφιχτή) και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση
-
3
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη μυζήθρα,το λευκό τυρί, το αλάτι και το αυγό
-
4
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την κόβουμε σε μικρά μπαλάκια.Τα ανοίγουμε με το χέρι,γιατί είναι πολύ εύπλαστα, και τα γεμίζουμε με αρκετό τυρί.
-
5
Τα τοποθετούμε σε ταψί (δεν χρειάζεται να είναι λαδωμένο ούτε βουτυρωμένο) και ψήνουμε στους 180 μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρώς (περίπου 40')
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια
Τα δοκιμάσαμε και με κιμά, με αλλαντικά και με λουκάνικα, είναι υπέροχα και πολύ νόστιμα, τέλεια συνταγή..