Nikoleta_Lab
Nikoleta_Lab @cook_8512199

Νόστιμη και εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. Για τη ζύμη
  2. 2 φλυτζάνια καλαμποκέλαιο
  3. 1 φλυτζάνι ρετσίνα
  4. 1 κιλο (παρά κάτι) αλεύρι
  5. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  6. 1 κ.σ. αλάτι
  7. Για τη γέμιση
  8. 0.5 κιλό μυζήθρα
  9. 2 φέτες λευκό τυρί
  10. 1 κ.σ αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο, τη ρετσίνα,το αλάτι και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ

  2. 2

    Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη (προσέχουμε να μην είναι σφιχτή) και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση

  3. 3

    Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη μυζήθρα,το λευκό τυρί, το αλάτι και το αυγό

  4. 4

    Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την κόβουμε σε μικρά μπαλάκια.Τα ανοίγουμε με το χέρι,γιατί είναι πολύ εύπλαστα, και τα γεμίζουμε με αρκετό τυρί.

  5. 5

    Τα τοποθετούμε σε ταψί (δεν χρειάζεται να είναι λαδωμένο ούτε βουτυρωμένο) και ψήνουμε στους 180 μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρώς (περίπου 40')

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Αδαμαντια...
Αδαμαντια... @cook_amanta
Γίνονται υπέροχα..
Τα δοκιμάσαμε και με κιμά, με αλλαντικά και με λουκάνικα, είναι υπέροχα και πολύ νόστιμα, τέλεια συνταγή..

Από

Nikoleta_Lab
Nikoleta_Lab @cook_8512199
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα