evdoba
evdoba @evdoba
,

Γρήγορα νόστιμα, αφράτα, ευέλικτα και εμφανίσιμα. Φτιάχνει περίπου 32 κομμάτια των 10 εκ.

Recipe by evdoba

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

31 Minutes
περίπου 32 κομάτια
  1. Υλικά για τη ζύμη
  2. 1 ποτήρι λάδι
  3. 1 ποτήρι γάλα
  4. 2 αυγά χτυπημένα
  5. 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  6. 1 κουτ.τσ. αλάτι
  7. 1 φακελ. μαγια ξηρή Γιώτης
  8. 5 ποτήρια περίπου αλεύρι
  9. Για τη γέμιση
  10. 300 γρ. φέτα
  11. 2 κρόκους για να αλείψουμε στο τέλος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε σε ένα μπωλ το λάδι τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε μετά τη μαγιά. Αφήνουμε 3 λεπτά να ενεργήσει η μαγιά και να διαλυθεί καλά.

  2. 2

    Προσθέτουμε το γάλα, τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας και χτυπώντας το ζυμάρι με μια κουτάλα με τρύπα στη μέση.

  4. 4

    Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 50-70°C να φουσκώσει.

  5. 5

    Εν τω μεταξύ θρυμματίζουμε τη φέτα, τρίβουμε το κεφαλοτύρι, τα ρίχνουμε σε ένα χτυπημένο ασπράδι και ανακατεύουμε.

  6. 6

    Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι το μοιράζουμε ξανά και ξανά ώσπου να έχουμε μπαλίτσες σαν ένα μεσαίο μανταρίνι.

  7. 7

    Είτεα) Ανοίγουμε στον λαδωμένο πάγκο της κουζίνας το ζυμαράκι σε τρίγωνο σχήμα περίπου και βάζουμε τη γέμιση στην βάση του τριγώνου και τυλίγουμε κλείνοντας καλά τη γέμιση μέσα στην αρχή προς την κορυφή. Σχήμα μακρουλό και αν θέλουμε του δίνουμε το σχήμα του μισοφέγγαρου.

  8. 8

    Β) Ανοίγουμε το ζυμάρι σε τετράγωνο (σε αυτήν την περίπτωση ανοίγουμε όλη τη ζύμη σε ένα φύλλο και χαράζουμε κομάτια τετράγωνα). Βάζουμε τη γέμιση στη μέση και πιάνουμε τις τέσσερεις άκρες και ενώνουμε πάνω στο κέντρο. Ενώνουμε και τις 4 λοξές πλευρές αν θέλουμε.

  9. 9

    Γ) Το πιο γρήγορο από όλα τα σχέδια. Παίρνουμε την μπαλίτσα στην παλάμη μας και κάνουμε μια λακούβα. Τοποθετούμε μέσα τη γέμιση και την κλείνουμε μέσα στη ζύμη.

  10. 10

    Τοποθετούμε στο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.

  11. 11

    Βάζουμε τα τυροπιττάκια σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα όχι κοντά πολύ για να έχουν περιθώριο να διπλασιαστούν περίπου σε όγκο.

  12. 12

    Αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο και αφήνουμε στους 50-70°C να φουσκώσουν.

  13. 13

    Ψήνουμε στους 175°C για 25 περίπου λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). Παρακολουθούμε το ρόδισμα.

  14. 14

    Τα κάνουμε χωρίς γλουτένη με αλεύρι χ.γλ. που είναι για ψωμί και φαρίνα χωρίς γλουτένη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (300)

Joanna
Joanna @loveTOcook_
Καλησπερα! Αναφερετε στα υλικα 1 κουτ. Τσ. Αλατι. Τι ειναι το τσ? Της σουπας?

Από

evdoba
evdoba @evdoba
στις
,