amande
amande @cook_8495536

Πανεύκολα τυροπιτάκια με υλικά που συνήθως έχουμε σπίτι μας και με μέτρο ζύγισης το κεσεδάκι του γιαουρτιού που θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή μας. 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την είχα δει πριν από καιρό στην εκπομπή chef στον αέρα και είναι της Αντζελίνας Καλογεροπούλου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

26 Minutes
25-30 τυροπιτάκ
  1. 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  2. 1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
  3. 1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα (με πιρούνι ή με τα χεράκια μας)
  4. 1 κεσεδάκι από κάποιο κίτρινο νόστιμο τυρί της αρεσκείας σας ή όποιο σας βρίσκεται σπίτι (κασέρι, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα) τριμμένο
  5. μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι,δενδρολίβανο, ρίγανη, γλυκάνισο, μαραθόσπορο, πάπρικα, πιπέρι)
  6. σουσάμι ή μαυροκούκι για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της συνταγής μας, μαζί και τα μπαχαρικά και αρωματικά που θέλουμε

  2. 2

    Και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα κουτάλι

  3. 3

    Μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.

  4. 4

    Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τη ζύμη μας για μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί, αν δεν έχουμε πάμε κατευθείαν στο επόμενο βήμα.

  5. 5

    Τοποθετούμε μια λαδόκολλα πάνω σε μια σχάρα (μη λερώσουμε και τα ταψιά μας).

  6. 6

    Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας,

  7. 7

    Πλάθουμε τα τυροπιτάκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε, στρογγυλά ή οβάλ σαν σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε αφήνοντας 2 – 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους.

  8. 8

    Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι.

  9. 9

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 25 λεπτά

  10. 10

    Μέχρι να ροδίσουν.

  11. 11

    Τρώγονται κατά προτίμηση ζεστά και μετά μανίας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (11)

Σχόλια (24)

dimitroula1982
dimitroula1982 @cook_8495964
ωραια πρεπει να ειναι αλλα με το ελαιολαδο δεν θα ειναι καπως βαρια στην γευση?θα πειραζε αν εβαζα σπορελαιο?

Από

amande
amande @cook_8495536
στις