Τυροπιτάκια πανευκολάκια
Πανεύκολα τυροπιτάκια με υλικά που συνήθως έχουμε σπίτι μας και με μέτρο ζύγισης το κεσεδάκι του γιαουρτιού που θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την είχα δει πριν από καιρό στην εκπομπή chef στον αέρα και είναι της Αντζελίνας Καλογεροπούλου.
Υλικά
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
-
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
-
1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα (με πιρούνι ή με τα χεράκια μας)
-
1 κεσεδάκι από κάποιο κίτρινο νόστιμο τυρί της αρεσκείας σας ή όποιο σας βρίσκεται σπίτι (κασέρι, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα) τριμμένο
-
3 αυγά
-
400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι,δενδρολίβανο, ρίγανη, γλυκάνισο, μαραθόσπορο, πάπρικα, πιπέρι)
-
σουσάμι ή μαυροκούκι για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της συνταγής μας, μαζί και τα μπαχαρικά και αρωματικά που θέλουμε
-
2
Και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα κουτάλι
-
3
Μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.
-
4
Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τη ζύμη μας για μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί, αν δεν έχουμε πάμε κατευθείαν στο επόμενο βήμα.
-
5
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα πάνω σε μια σχάρα (μη λερώσουμε και τα ταψιά μας).
-
6
Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας,
-
7
Πλάθουμε τα τυροπιτάκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε, στρογγυλά ή οβάλ σαν σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε αφήνοντας 2 – 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους.
-
8
Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 25 λεπτά
-
10
Μέχρι να ροδίσουν.
-
11
Τρώγονται κατά προτίμηση ζεστά και μετά μανίας.
Σχόλια (24)