Τυροπιτάκια στο πι και φι
Τυροπιτάκια πολύ εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να τα καταψύξετε και να τα ψήσετε όποτε θέλετε αφού ξεπαγώσουν. Καλή όρεξη.
Υλικά
-
Για την ζύμη
-
250 γρ μαργαρίνη (πλάκα)
-
1 γιαούρτι στραγγιστό
-
1 αλεύρι απ (500 γραμμάρια)
-
1/2 σφηνάκι ούζο (προαιρετικά)
-
Για την γέμιση
-
1 αυγό (μεγάλο)
-
300 γραμμάρια φέτα (μαλακή)
-
Πιπέρι και δυόσμο
-
1 κουταλιά γιαούρτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκάνη αναμειγνύουμε τη λιωμένη μαργαρίνη, το γιαούρτι, το ούζο και το αλεύρι ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη.
-
2
Σε μπόλ θρυμματίζουμε την φέτα και προσθέτουμε το αυγό, το γιαούρτι, το πιπέρι και τον δύοσμο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μίγμα.
-
3
Ανοίγουμε φύλλο πάχους ενός δακτύλου και κόβουμε με ένα ποτήρι (με μεγάλο στόμιο) δίσκους.
-
4
Γεμίζουμε τους δίσκους και κλείνουμε τις άκρες με ένα πιρούνι.
-
5
Αλείφουμε με αυγό τα τυροπιτάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτα (να ροδίσουν).
Σχόλια (18)