κύρια φωτογραφία συνταγής Τυροπιτάκια στο πι και φι
meredaki
meredaki @cook_8467881

Τυροπιτάκια πολύ εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να τα καταψύξετε και να τα ψήσετε όποτε θέλετε αφού ξεπαγώσουν. Καλή όρεξη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
  1. Για την ζύμη
  2. 250 γρ μαργαρίνη (πλάκα)
  3. 1 γιαούρτι στραγγιστό
  4. 1 αλεύρι απ (500 γραμμάρια)
  5. 1/2 σφηνάκι ούζο (προαιρετικά)
  6. Για την γέμιση
  7. 1 αυγό (μεγάλο)
  8. 300 γραμμάρια φέτα (μαλακή)
  9. Πιπέρι και δυόσμο
  10. 1 κουταλιά γιαούρτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκάνη αναμειγνύουμε τη λιωμένη μαργαρίνη, το γιαούρτι, το ούζο και το αλεύρι ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη.

  2. 2

    Σε μπόλ θρυμματίζουμε την φέτα και προσθέτουμε το αυγό, το γιαούρτι, το πιπέρι και τον δύοσμο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μίγμα.

  3. 3

    Ανοίγουμε φύλλο πάχους ενός δακτύλου και κόβουμε με ένα ποτήρι (με μεγάλο στόμιο) δίσκους.

  4. 4

    Γεμίζουμε τους δίσκους και κλείνουμε τις άκρες με ένα πιρούνι.

  5. 5

    Αλείφουμε με αυγό τα τυροπιτάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτα (να ροδίσουν).

Αντιδράσεις

Σχόλια (18)

Mosxoula
Mosxoula @cook_8459217
Ετσι κάνω και εγώ τυροπιτάκια, μόνο που προσθέτω λίγο αλάτι στη ζύμη. Γίνονται τέλεια.. Μπράβο που ανέβασες την συνταγή.

Από

meredaki
meredaki @cook_8467881
στις