Τυροπιτάκια στο τηγάνι
Πανεύκολα, νόστιμα, ό,τι πρέπει για ξαφνικούς επισκέπτες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το λάδι στο τηγάνι να είναι αρκετό, για να μη μείνουν άψητα στο κέντρο. Φτιάχνονται με υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι. Παίρνω με ενα κουτάλι χυλό απο το μπολ και με ενα άλλο βοηθάω το χυλό να μπει στο τηγάνι ομοιόμορφα. Καλή επιτυχία σε όποιον τα φτιάξει!
Υλικά
-
2 αβγά
-
λίγο μαυροπίπερο
-
1 κουταλιά σούπας ξύδι
-
1 κ.γ. ζαχαρη
-
1/2 φλιτζανάκι του ελληνικού σπορέλαιο
-
1/2 φλιτζανάκι του ελληνικού γάλα
-
1/2 κούπα του νέσκαφε χλιαρό νερό
-
φαρίνα περίπου μισό πακέτο (250 γρ.)
-
τυρί φέτα τριμμένο
-
λαδι για τηγανι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύω με ενα πιρούνι τα υλικά σε ενα μπολ.
-
2
Ρίχνω σιγά σιγά τόση φαρίνα, ωστε να επιτύχω ενα χυλό σαν του κεικ περίπου.
-
3
Ρίχνω και την τριμμένη φετα, ανακατεύω και αφήνω κανένα δεκάλεπτο.
-
4
Βάζω αρκετό λάδι σε τηγάνι να κάψει και με ενα κουτάλι της σούπας ρίχνω εδω κι εκεί κουταλιές απο το χυλό.
-
5
Μόλις ροδίσουν απ΄τη μια μεριά, γυρίζω κι απο την άλλη.
-
6
Τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει το παραπανίσιο λάδι.
Σχόλια (16)