Τυροπιτάρια
Γρήγορες τυρόπιτες τηγανιού με λίγα υλικά.
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
λίγο αλάτι
-
νερό όσο χρειαστεί
-
200 γραμμ. φέτα, χοντροτριμμένη
-
λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο όσο νερό χρειάζεται, ώστε να γίνει μια ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια.
-
2
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη για 30 λεπτά. Τη χωρίζουμε σε κομμάτια, τα οποία ανοίγουμε με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμα φύλλα 40-50 εκ.
-
3
Πασπαλίζουμε κάθε φύλλο με τριμμένη φέτα και το κλείνουμε φέρνοντας τις αντικριστές γωνίες προς τη μέση, δίνοντας στις πίτες κυκλικό σχήμα.
-
4
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν.
-
5
Τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σχόλια (12)