Τυρόπιτες κουρού
Απλά πεντανόστιμες!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την glikoula για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2 φλ. τσαγιού αλεύρι
-
10 γρ. μαγιά φρέσκια
-
1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
-
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
-
1/2 κουταλάκι ζάχαρη, αλάτι
-
250 γρ. φέτα τριμμένη
-
1 κρόκο αυγού χτυπημένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφήνετε το γιαούρτι εκτός ψυγείου να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Διαλύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε λίγο χλιαρό νερό και την αφήνετε να φουσκώσει, σκεπασμένη. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε λεκανίτσα και ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση.
-
2
Ρίχνετε τη μαγιά, το γιαούρτι, το αλάτι και το λάδι.
-
3
Ζυμώνετε και στη συνέχεια αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος
-
4
Να διπλασιαστεί σε όγκο.
-
5
Στη συνέχεια τη χωρίζετε σε 4 μπάλες, τις οποίες πατάτε με το χέρι να ανοίξουν σε στρογγυλό, χοντρό φύλλο.
-
6
Μοιράζετε στα 4 φύλλα τη φέτα
-
7
Και κλείνετε τις πίτες διπλώνοντας τις στη μέση. Τις πατάτε καλά να κλείσουν οι άκρες.
-
8
Τις βάζετε σε λαδωμένο ταψί σε απόσταση και τις αφήνετε 20 λεπτά περίπου. Τις αλείφετε με τον κρόκο και τις ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια (54)