Τυρόπιτες με φύλλο κουρού
Κλασσική και εύκολη τυρόπιτα κουροὐ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Με την ίδια ζύμη μπορείτε να κάνετε μικρές τυρόπιτες ή λουκανικόπιτες. Καλή Όρεξη!
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
600 γραμμάρια φαρίνα κόκκινη
-
250 γραμμάρια μαργαρίνη
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι
-
1 αυγό
-
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
-
1 κουταλιά σούπα χυμό λεμονιού
-
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
-
Για τη γέμιση
-
600 γραμμάρια φέτα από τρίμματα
-
600 γραμμάρια άλλα κίτρινα τυριά
-
λίγο πιπέρι
-
Για το ψήσιμο
-
1 αυγό
-
λίγο νερό
-
1 κουτ. ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφήνετε το γιαούρτι εκτός ψυγείου να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάτε μαζί με το 1 αυγό και το χυμό λεμονιού.
-
2
Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια με ένα μαχαίρι και αφού κοσκινίσετε το αλεύρι τα βάζετε στο μπωλ του μίξερ μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη.
-
3
Τα ανακατεύετε με το γάντζο και προσθέτετε το γιαούρτι μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπωλ και να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη κουζίνας για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
-
4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
5
Ζυμώνουμε τα πιατάκια μας και βάζουμε τη γέμιση.
-
6
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοποθετούμε τις τυρόπιτες και τις αλείφουμε με ένα μείγμα από 1 αυγό λίγο νερό και 1 κουτ. ελαιόλαδο.
-
7
Ψήνουμε στον φούρνο ή στον αέρα για 40 - 45 λεπτα
Σχόλια (2)