Τυροψωμάκια 2
Αφράτα ψωμάκια με τυρί φέτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη σε φύλλο κάπως χονδρό και να φτιάξουμε σχεδιάκια με κουπ πάτ.
Υλικά
-
350 γρ. τυρί φέτα
-
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
-
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
3 αυγά
-
20 γραμμάρια νωπή ή 1 φακελάκι ξερή
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε τη μαγιά πολύ καλά σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
-
2
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε στη μέση ένα λακκάκι και βάζουμε το αλάτι και τη διαλυμένη μαγιά.
-
3
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι μας να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
-
4
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη φέτα σε τρίμματα, τα αυγά, το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
-
5
Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι μας προσθέτουμε το μείγμα της φέτας και το ξαναζυμώνουμε, το ξανασκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξαναφουσκώσει.
-
6
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε μικρά καρβελάκια-μπαλάκια (αν η ζύμη μας κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα ενώ πλάθουμε) και τα τοποθετούμε στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για μία ώρα.
Σχόλια (14)