thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Αυτό το τυροψωμάκι το έφτιαξα μια Κυριακή που είχα ξεμείνει από ψωμάκι. Ένα νόστιμο και αφράτο ψωμάκι με ανθρακούχο νερό και μόνο ασπράδια που φαγώθηκε το ένα "καρβελάκι" πριν προλάβει να κρυώσει ... Πάμε να το φτιάξουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ έκανα 2 ψωμάκια σε ταψάκια 24 και 26 εκατ,αν θέλετε κάνετε ένα σε μαγαλύτερο ταψάκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
2 καρβελάκια
  1. 3 ασπράδια (100 γρ)
  2. 300 ml γάλα
  3. 150 ml ανθρακούχο νερό
  4. 1 φακελάκι ξερή μαγιά 7-9 γρ
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  6. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  7. 700-750 γρ αλεύρι (ανάλογα το αλεύρι μας)
  8. κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο γάλα
  9. ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
  10. 100 γρ ανθότυρο
  11. λίγο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε την μαγιά με την ζάχαρη και ρίχνουμε μια-δυο κουταλιές αλεύρι.Χτυπάμε τα ασπράδια-πρωτεΐνες ελαφρά με το σύρμα και προσθέτουμε το λάδι.Κοσκινίζουμε το αλεύρι, με το αλάτι.Και σέ ένα μπόλ προσθέτουμε το αλεύρι και το ασπράδι αυγού, το γάλα και το ανθρακούχο νερό, την φουσκωμένη μαγιά και ζυμώνουμε μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Εγώ τα έβαλα στον αρτοπαρασκευαστή.Πλάθουμε σε μπάλα και την τυλίγουμε με ένα πανί και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.Μετά σχηματίζουμε τα παρακάτω σχέδια σύμφωνα με τις φωτογραφίες που εχω πιο κάτω.

  2. 2

    Κόβουμε την ζύμη στα δύο και ανοίγουμε φύλλο 1 εκατ και με ένα τσέρκι 8-10 εκατ κόβουμε κύκλους.

  3. 3

    Ετοιμάζουμε την γέμιση σε ένα μπόλ.Βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση στη μέση.

  4. 4

    Κλείνουμε την γέμιση όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

  5. 5

    Κλείνουμε ξανά στην μέση όπως φαίνεται στην φωτογραφία

  6. 6

    Και μετά ξανά το γυρίζουμε και με τα χέρια ξανακλείνουνε.

  7. 7

    Αφού τα τελειώσουμε, τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 -40 λεπτά σε ζεστό μέρος μακριά από ρεύματα.

  8. 8

    Απλώνουμε με ένα πινέλο τον κρόκο με το γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.Όσο είναι ζεστό χρησιμοποιώντας ένα πινέλο το περνάμε με λίγο λιωμένο βούτυρο για να πάρει ωραίο χρώμα. (προαιρετικά)

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

tahitian
tahitian @artist_ea
Ξαναχτυπησες thomaei με κατι αχτυπητο παλι.Απο βδομαδα που τελειωνει η νηστεια θα ειναι το πρωτο που θα φτιαξω.Η διπλανη φωτογραφια ειναι ρολακι που το εκανες εγκοπες?

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio