Τυρόψωμο του Σωτήρη

14 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Ζου Ειρηνη
Ζου Ειρηνη @Zou_irini
Αθήνα

Χθες το βράδυ θέλαμε κάτι αλμυρό και ήρθε η έμπνευση στον άντρα μου με 2-3 υλικά... έτσι απλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένα τυρόψωμο σχετικά λεπτό που όμως είναι μαλακό και αφράτο ακόμα και την επόμενη μέρα λόγω του αυγού.  Ιδανικό για κολατσιό και για το σχολείο.Για να φουσκώσει πιο γρήγορα το ζυμάρι ανάβουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς και μόλις πιάσει θερμοκρασία τον σβήνουμε.  Μετά απο 2-3' βάζουμε το μπολ με το ζυμάρι, καλά σκεπασμένο, στο φούρνο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  3. 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  4. 300 γρ τυρί γκούντα τριμμένο
  5. 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
  6. νερό χλιαρό όσο πάρει

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

  2. 2

    Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.  

  3. 3

    Στη λαμαρίνα του φούρνου στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το ζυμάρι.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Ζου Ειρηνη
στις
Αθήνα