Τυρόψωμο
Πανεύκολο τυρόψωμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για φέτα μπορείτε να βάλετε ελιές. Εγω το ψωμί συνήθως το κάνω σκέτο.Αν έχετε μίξερ καλύτερα θα ήταν να το ζυμώσετε εκεί. Καλή επιτυχία.
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (8 κούπες του τσαγιού)
-
10 γρ. αλάτι (2 κουταλάκια του γλυκού)
-
25 γρ. νωπή μαγιά (9 γρ. ξηρή)
-
50 γρ. λάδι (5 κουταλιές της σούπας)
-
550 γρ. χλιαρό νερό (2+3/4 κούπες του τσαγιού)
-
300 γρ. τυρί φέτα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός απο το τυρί μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
-
2
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί σε κομματάκια και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
-
3
Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέσα σε λαδωμένο ταψί μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 40'.
Σχόλια (2)