κύρια φωτογραφία συνταγής Τυροστριφτάρι με άνηθο
mama
mama @cook_8448928
Λάρισα

Την έφτιαχνε η πεθερά μου και ήταν από τις αγαπημένες μου...

Λίγα μυστικά ακόμα

Περιμένω εντυπώσεις!! Καλή όρεξη

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 μεγάλο ταψί
  1. 500 γρ γιαούρτι
  2. 250 γρ τρίμματα φέτας
  3. 250 γρ μυζήθρα
  4. 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  5. 1 κούπα γάλα φρέσκο
  6. 1 κούπα ελαιόλαδο
  7. 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  8. αλάτι πιπέρι
  9. φύλλα κρούστας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκάνη αδειάζετε το γιαούρτι και τα τυριά και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και τον άνηθο. Όταν το μίγμα ανακατευτεί καλά ρίχνουμε το σιμιγδάλι και αλάτι, πιπέρι.

  2. 2

    Ανοίγουμε τα φύλλα, τα γεμίζουμε κατα μήκος και τυλίγουμε σε βουτυρωμένο στρόγγυλο ταψί σαν σαλιγκάρι. Περνάμε με αυγό και γάλα το φύλλο για να γίνει τραγανό.

  3. 3

    Ψήνουμε στους 200 για 45 λεπτά σε χαμηλή σχάρα με αέρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια

common
common @cook_8455107
Ωραία τα τυροστριφτάρια. Τα έκανα σήμερα, αλλά με μικρές παραλλαγές στη γέμιση: τυρί φέτα, μανούρι, παρμεζάνα, γιαούρτι, αυγά, λίγο μοσχοκάρυδο, πιπέρι, δυόσμο. Νομίζω ότι το στριφτάρι δίνει άλλη νοστιμιά από αυτή της γνωστής μεθόδου \"φύλλο κάτω - γέμιση - φύλλο πάνω\".

Από

mama
mama @cook_8448928
στις
Λάρισα